Run for Air

Een heleboel sportievelingen die tegelijkertijd de longen uit hun lijf lopen voor de strijd tegen muco? Ja, dat kan! Sinds 2010 zijn de enthousiaste lopers van de Muco Run for Air een vaste waarde tijdens de 20KM door Brussel.

Muco Run for Air organiseert steeds een gezamenlijke (voor)inschrijving voor al wie zichzelf, maar ook de strijd tegen muco, wil uitdagen. Of je nu een fervente loper bent die een nieuw persoonlijk record wil neerzetten of je het voor een eerste keer voelt kriebelen om die benen los te gooien, iedereen loopt op zijn eigen tempo en volgens zijn eigen kunnen.

Is 20KM lopen misschien net iets te ambitieus of gewoon niet jouw ding? Geen paniek! De wandelaars kunnen ook deelnemen. Om hen voldoende tijd te geven om het parcours af te leggen wordt de duurtijd verlengd van 4 naar 5 uur.

We vinden het belangrijk om onze deelnemers flink in de watten te leggen, zowel voor, tijdens als na de fysieke inspanning. Kortom, alles wordt in het werk gesteld om iedere deelnemer een onvergetelijke en veilige ervaring te bezorgen!

De opbrengst van Run for Air gaat naar de Sportfondsen waarmee de Mucovereniging mensen met muco helpt om een sport of bewegingsactiviteit uit te oefenen. Want bewegen is van cruciaal belang om conditie en longfunctie op peil te houden. Vorig jaar hebben 557 mensen genoten van een sportfonds, voor een totaalbedrag van €199.932.
In 2023 heeft de Mucovereniging dankzij Run For Air €44.438 ingezameld voor sportfondsen. Met jullie hulp gaan we dit jaar nog verder!

 

Voor deelname via Run for Air heb je de keuze tussen een formule met (50€) en zonder (80€) sponsoring. Klik hier voor meer informatie.

Heb je vragen over jouw deelname of sponsoring voor deze editie, dan kan je ons contacteren via runforair@muco.be

Laatste update: