GivingTuesday

GivingTuesday is een wereldwijde actiedag om goed te doen. In 2023 vindt GivingTuesday plaats op 28 november, net na de Europese Mucoweek. We doen daarom een warme oproep om die dag (ervoor of erna mag ook) je -net als in het verleden tijdens de Warmste Week- opnieuw van je meest solidaire kant te tonen.

 

Meedoen aan GivingTuesday ten voordele van de Mucovereniging kan op tal van manieren bijvoorbeeld door onze producten te verkopen, via jouw bedrijf of school of via een gift. We helpen je alvast graag op weg met dit handige overzicht.

Wat is GivingTuesday?

GivingTuesday is de wereldwijde actiedag om goed te doen. We vieren GivingTuesday op de eerste dinsdag na Black Friday en Cyber Monday. Een tijd voor goede doelen en maatschappelijke organisaties om hun werk en doelen onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen. #GivingTuesday markeert het begin van een traditionele periode die in het teken staat van geven. Het seizoen om te geven aan mensen en maatschappelijke organisaties die hulp hard nodig hebben. Meer informatie over GivingTuesday vind je via deze website.

Waarom doet de Mucovereniging mee aan GivingTuesday?

Bij de Mucovereniging staan we natuurlijk 100% achter de doelstellingen van GivingTuesday. Bovendien kent onze organisatie een lange traditie van sympathisanten die lokale acties opzetten om de strijd tegen mucoviscidose te steunen. Door de coronacrisis en het wegvallen van het solidariteitsaspect van De Warmste Week zijn onze inkomsten uit deze solidariteitsacties jammer genoeg onder druk komen te staan. Via de wereldwijde actiedag GivingTuesday hopen we dan ook onze trouwe sympathisanten ervan te kunnen overtuigen om opnieuw massaal hun hart voor de 1.362 mensen met muco in ons land te tonen.

Ik wil een actie opzetten maar liever niet op 30 november

Geen probleem! Het betekent niet omdat we deelnemen aan GivingTuesday dat je verplicht bent om op die dag een actie op te zetten. Dat doe je uiteraard wanneer je dat zelf het beste uitkomt.

Ok, ik zet een actie op! Wat nu?

Voel je het kriebelen om een actie op te zetten om onze strijd tegen mucoviscidose te steunen? Dan kan je steeds met ons contact opnemen om jouw actie in onze agenda op te nemen, voor promotiemateriaal van de Mucovereniging, infomateriaal over mucoviscidose of voor andere vragen waar je mee zit. Check zeker deze pagina voor meer informatie!

Laatste update: