Europese Mucoweek

Elk jaar lanceren we naar aanleiding van de Europese Mucoweek in de loop van november een campagne om mucoviscidose onder de aandacht te brengen en fondsen te werven voor de strijd tegen muco.

Dit jaar vindt de Europese Mucoweek plaats van 15 tot en met 21 november. We lanceren bij de start van de Mucoweek opnieuw een unieke sokkencollectie voor volwassenen en kinderen. Met onze nationale campagne #mucosocks wordt er aandacht gevraagd voor muco, de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land. Verschillende bekende gezichten zoals Sander Gillis, Joris Hessels, Leen Dendievel en Maureen Vanherberghen steunen zo de meer dan 1.300 Belgen die lijden aan de ziekte.

De integrale opbrengst van de sokkencollectie, verkrijgbaar vanaf nu via de campagnewebsite, gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose in België.

Stan & Sander

Move mee tegen muco!

Tijdens de Europese Mucoweek vragen we aandacht voor de tot nog toe ongeneeslijke ziekte. Dit doen we met een campagne waarin vier mensen met muco, Stan, Louise, Emilie en Gaëlle, centraal staan. In de Nederlandstalige campagnevideo geven Stan uit Antwerpen (8 jaar) en de West-Vlaamse Louise (21 jaar) een inkijk in hun leven met muco. Samen met ambassadeurs Joris Hessels en Sander Gillis roepen zij iedereen op om de Mucovereniging te steunen en dansen ze samen op kousenvoeten.

Lees hier het verhaal van Stan en Louise.

#Mucosocks

De nieuwe collectie #mucosocks is er voor zowel kinderen als volwassenen. Alle modellen zijn unisex. Zowel de muco socks voor volwassenen als de muco socks voor kinderen zijn beschikbaar in 3 maten. Alle muco socks hebben hetzelfde patroon, de kindervariant zit enkel in een feller jasje.

De muco socks voor volwassenen vormen dus een prima match met deze voor kinderen. Meer nog! Door je voeten te plaatsen naast deze van een sokkenmaatje (zowel model voor kinderen als volwassenen) kan je een hart vormen. Da’s extra gezellig!

Wie voor slechts 10 euro een paar #mucosocks koopt, geeft door deze steun ademruimte aan het muco-onderzoek in ons land. Geef dit jaar de #mucosocks als cadeau en vorm samen een hart voor muco. Samen zijn we sterker dan alleen.

Joris & Louise

Geld voor wetenschappelijk onderzoek is nog steeds broodnodig. Door de coronapandemie zagen vele goede doelen hun inkomsten uit lokale acties drastisch slinken. “Het doel van de huidige behandeling is het voorkomen, vertragen of verlichten van de symptomen maar dat kost de patiënten dagelijks veel tijd, energie en geld. Wetenschappelijk onderzoek naar efficiëntere behandelingsmethodes en op termijn zelfs een manier om muco te genezen, is dus van fundamenteel belang. Onderzoek geeft hoop op een beter en langer leven voor iedereen die met muco geconfronteerd wordt. Met onze sokkenverkoop steunen we het muco-onderzoek in de hoop dat we de ziekte op een dag uit de wereld kunnen helpen”, aldus Stefan Joris, directeur van de Mucovereniging.

Doe de #mucomove

De #mucomove, da’s je groot hart tonen voor mensen met muco. En dat doe je niet alleen. Want enkel door jouw voet naast die van je sokkenmaatje te zetten, vorm je een mooi, rood hart. Trommel dus je ma, broer, opa, tante, lief, buur of hond op en vorm één groot hart in de strijd tegen mucoviscidose.

Breng dus jullie #mucosocks samen & show us that you care! Match je muco socks met een sokkenmaatje en deel je selfie met vrienden en wie weet volgen ze jouw voorbeeld. #mucomove #mucosocks

Check hier wie de #mucomove mee ondersteunt.

Laatste update: