Waarom?

Waarom een nieuw initiatief?

Momenteel kunnen er nagenoeg geen lokale initiatieven georganiseerd worden om geld in te zamelen voor de strijd tegen muco en dit is al sinds het voorjaar zo. Spaghettifestijnen, sportwedstrijden, quizzen,…. worden uitgesteld naar volgend jaar of simpelweg geannuleerd. Ook de agenda voor de rest van het najaar oogt op dit vlak nagenoeg blanco.

Bovendien konden ook belangrijke (nationale) initiatieven als Muco Run for Air tijdens de 20 km door Brussel en Climbing for Life niet plaatsvinden.

Dit alles zorgt ervoor dat het financieel moeilijke tijden zijn voor de Mucovereniging. Nochtans hebben mensen met muco net nu ondersteuning nodig, meer dan ooit. Om de mucopatiënten extra bij te staan, heeft de Mucovereniging verschillende acties opgestart, zoals de aankoop van mondmaskers, organisatie van infosessies en psychologische ondersteuning. Ondanks de financiële uitdagingen gaat de steun van de Mucovereniging aan haar leden onverminderd voort.

De Mucovereniging blijft dan ook niet bij de pakken zitten en neemt zelf initiatief om mensen de kans te geven de strijd tegen muco te steunen.

Waarom een sportief evenement?

Lichamelijke activiteit is voor iedereen gezond, dat is algemeen bekend.

Als je muco hebt, is sporten en bewegen nóg belangrijker.  Het is van levensbelang en vormt – letterlijk – een onderdeel van de behandeling om de algemene lichaamsconditie en de longfunctie zo goed mogelijk op peil te houden.

De Mucovereniging vindt het dan ook belangrijk om sporten en bewegen actief te stimuleren. Voor mensen met muco doen we dit bijvoorbeeld door via ons Sportfonds tussen te komen in het lidmaatschap van een sportclub of aankoop van sportmateriaal.

Met de Move for Air Challenge 2020 zetten we dit graag in de kijker. Bovendien brengen we met dit project ook graag het plezier onder de aandacht dat (samen) bewegen met zich meebrengt.

Meer weten over muco en bewegen? Lees het hier.

Waarom een virtuele uitdaging?

De inspanning is echt, zo ook de supporters, de medaille en de centen die je inzamelt voor de strijd tegen muco. De competitie is echter virtueel.

Deelnemen doe je door in je eigen omgeving alleen of in gezinsverband te bewegen en dit te koppelen aan het virtuele raceplatform.

Op deze manier kunnen de deelnemers met elkaar in competitie gaan terwijl ieders comfort en veiligheid voorop blijft staan.

Dit is niet enkel algemeen voor iedereen aangewezen in deze bizarre coronatijden. Voor mensen met muco is dit altijd een dagelijkse realiteit.

Infecties kunnen namelijk een bijzonder grote impact hebben op de gezondheid van iemand met muco. Bovendien bestaat er ook steeds een risico op kruisinfecties.

Mensen met muco dienen daarom steeds rekening te houden met hygiënemaatregelen.

Move for Air Challenge 2020 is dan ook het evenement bij uitstek op maat van mensen met muco.

Laatste update: