Aerosol

Ook als je op vakantie gaat, heb je een aerosol. Daarom kan je voor de duur van je verlof tijdelijk een compact aerosoltoestel uitlenen. Ook geven we je graag enkele tips voor de ontsmetting van je aerosoltoestel onderweg.

Uitlenen van een compact toestel

Voor de duur van je vakantie kan je bij ons gratis een compact aerosoltoestel lenen. We hebben een aantal exemplaren van de Pariboy Mobile S die op batterij werkt en relatief klein en licht is. Deze kan ook aangesloten worden op de sigaretten-aansteker van de auto en kan zowel gebruikt worden op 220 als 110 Volt (nuttig voor Amerika). Kijk altijd na welke stekker/elektriciteit gebruikt kan worden op je bestemming.

Wil je dit toestel graag lenen? Geef je reservatie dan tijdig door aan Isa via isa@muco.be of 02 613 27 10. We hebben slechts een beperkte hoeveelheid toestellen op voorraad, dus contacteer ons altijd minimaal 2 weken op voorhand!

Je aerosol onderweg ontsmetten

Voor de ontsmetting van mechanische aerosoltoestellen, zoals de Pariboy, is bleekwater een doeltreffend ontsmettingsmiddel. Bleekwater kan je ook kopen in tabletten: heel wat handiger om mee te nemen dan een fles! Voor 1 liter water heb je een halve tablet nodig. Los eerst die halve tablet op in wat lauw water en vul dan aan met de rest van het water. Opgepast voor de E-flow is dit geen gepaste ontsmettingsmethode.

Hou jij (of je aerosol zoals de E-flow) niet zo van bleekwater, dan kan je ook een sterilisator of kookpot meenemen. De aerosol gedurende een kwartier laten koken is immers ook een prima ontsmettingsmethode.

Dit heeft natuurlijk als nadeel dat je dit ook nog ergens bij je bagage moet gepropt zien krijgen. Onthoud dat goed reinigen en drogen nog altijd het belangrijkste is.

Laatste update: