Mucovereniging lanceert unieke #mucosocks-collectie

De Mucovereniging lanceert tijdens de Europese Mucoweek, die plaatsvindt van 15 tot en met 21 november, opnieuw een unieke sokkencollectie voor volwassenen en kinderen. Met de nationale campagne #mucosocks wordt er aandacht gevraagd voor muco, de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land. Verschillende bekende gezichten zoals Sander Gillis, Joris Hessels, Leen Dendievel en Maureen Vanherberghen steunen zo de meer dan 1.300 Belgen die lijden aan de ziekte.

De integrale opbrengst van de sokkencollectie, verkrijgbaar vanaf nu via de campagnewebsite, gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose in België.

Stan & Sander

Move mee tegen muco!

Ook dit jaar lanceert de Belgische Mucovereniging tijdens de Europese Mucoweek een nationale campagne om aandacht te vragen voor de tot nog toe ongeneeslijke ziekte. In de Nederlandstalige campagnevideo geven mucopatiënten Stan uit Antwerpen (8 jaar) en de West-Vlaamse Louise (21 jaar) een inkijk in hun leven met muco. Samen met ambassadeurs Joris Hessels en Sander Gillis roepen zij iedereen op om de Mucovereniging te steunen en dansen ze samen op kousenvoeten.

Wie voor slechts 10 euro een paar #mucosocks koopt, geeft door deze steun ademruimte aan het muco-onderzoek in ons land. Geef dit jaar de #mucosocks als cadeau en vorm samen een hart voor muco. Samen zijn we sterker dan alleen.

Joris & Louise

Geld voor wetenschappelijk onderzoek is nog steeds broodnodig. Door de coronapandemie zagen vele goede doelen hun inkomsten uit lokale acties drastisch slinken.

Het doel van de huidige behandeling is het voorkomen, vertragen of verlichten van de symptomen maar dat kost de patiënten dagelijks veel tijd, energie en geld. Wetenschappelijk onderzoek naar efficiëntere behandelingsmethodes en op termijn zelfs een manier om muco te genezen, is dus van fundamenteel belang. Onderzoek geeft hoop op een beter en langer leven voor iedereen die met muco geconfronteerd wordt. Met onze sokkenverkoop steunen we het muco-onderzoek in de hoop dat we de ziekte op een dag uit de wereld kunnen helpen”, aldus Stefan Joris, directeur van de Mucovereniging.