Werken met muco

Werken is voor veel mensen belangrijk. Via een baan kan je financieel onafhankelijk worden en meedoen aan de samenleving. Werken stimuleert je in het creëren van eigenwaarde en via het werk ontstaan veel sociale contacten. Muco kan een invloed hebben op de keuze van je opleiding, op je studietraject en op het krijgen van werk.

Niet ieder werk is geschikt voor elke persoon met muco. Werkgevers laten zich soms ook misleiden door vooroordelen. Bovendien kan werken gevolgen hebben voor bepaalde “sociale voorzieningen” zoals bijkomende kinderbijslag en/of tegemoetkomingen voor mensen met een handicap. Anderzijds bestaan er ook tewerkstellingsmaatregelen die je misschien net dat duwtje in de rug kunnen geven dat je nodig hebt om een baan te vinden of te behouden. Je gezondheid kan ook stokken in de wielen steken waardoor je minder moet gaan werken of zelfs niet kan of moet stoppen met werken.

Het Vlaams Patiëntenplatform ontwikkelde een hele reeks van infofiches ivm werken met een chronische aandoening. Je kan ze hier allemaal nalezen.

Uiteraard kan je ook bij ons terecht met al je twijfels of vragen over werken, tegemoetkomingen, … Aarzel niet om Ken te contacteren via ken@muco.be of 02 613 27 19.