Onthaalpakket

Als je pas weet dat jouw kind mucoviscidose heeft, of als je net zelf de diagnose te horen kreeg, zit je wellicht met heel wat vragen.

Daarom bezorgen we je op dat moment een onthaaldoos met een aantal brochures waarmee we je willen helpen om muco beter te leren kennen.

Aangezien gezinnen met een klein kind andere vragen hebben dan personen die op een latere leeftijd de diagnose vernemen, hebben we voor beiden een aparte brochure geschreven. Daarnaast bevat de onthaaldoos informatie over de ziekte, de behandelingen, het dagelijkse leven met muco, het financiële kostenplaatje en vergoedingen maar vooral ook de steun die je van de Mucovereniging kan verwachten.

In deze onthaaldoos vind je ook een lidmaatschapsformulier dat je moet invullen om (gratis) gebruik te kunnen maken van onze diensten en op de hoogte te blijven van de meest actuele informatie over muco.

Heb je dit onthaalpakket niet via jouw mucocentrum ontvangen? Dan kan je jouw pakket ook rechtstreeks bij de Mucovereniging aanvragen via info@muco.be.

De folders over een nieuwe diagnose kan je hier raadplegen:

Laatste update: