Eén op één

Heb je zelf muco en heb je een vraag of ben je op zoek naar een luisterend oor? Of ben je ouder, partner, broer of … van iemand met muco en wil je je verhaal eens kwijt? Wij kunnen je in contact brengen met iemand die luistert naar jouw verhaal en die ook zijn/haar ervaringen met jou wil delen. Je gaat dan via e-mail, WhatsApp, telefonisch of via een ander kanaal in gesprek met één andere persoon die zelf muco heeft of nauwe banden heeft met iemand met muco.

Deze personen noemen wij ervaringsdeskundigen, omdat we hen als Mucovereniging zorgvuldig selecteerden en hen ism Trefpunt Zelfhulp een vorming gaven. Verwacht geen professionele therapeuten, maar wel gemotiveerde en betrokken mensen die verder kunnen kijken dan hun eigen verhaal en daardoor de geschikte gesprekspartners vormen voor een kwaliteitsvol gesprek. Onze ervaringsdeskundigen staan vrijwillig voor je klaar om je te ondersteunen. Alle mucogerelateerde onderwerpen kunnen aan bod komen: kinderwens, transplantatie, studeren, werken, dieet, vrije tijd, …

Geïnteresseerd? Aarzel niet en stuur een mailtje naar lotgenoot@muco.be of bel ons op 02 663 39 02. Aan de hand van je verhaal en behoeftes gaan we samen op zoek naar een passende match.

Coaching

We willen er voor zorgen dat deze gesprekken kwaliteitsvol zijn. Daarom zal een medewerker van de Mucovereniging instaan voor de opleiding en de coaching van de ervaringsdeskundigen. De gesprekken zullen echter enkel met 1 ervaringsdeskundige gebeuren en daardoor in alle vertrouwelijkheid verlopen. De medewerker van de Mucovereniging is, indien nodig, altijd bereikbaar voor alle partijen.

Kandidaat ervaringsdeskundige?

Heb je zelf muco of ben je nauw betrokken bij iemand die muco heeft en heb je zin om je in te zetten voor anderen met muco of hun familie? Wil je graag naar anderen hun verhaal luisteren en hen dat gevoel van erkenning en begrip bieden? Ben je bereid om in kleine groep via digitale weg een vorming te volgen? Dan zijn we naar jou op zoek. Contacteer ons zeker via lotgenoot@muco.be of 02 663 39 02. Ook voor meer informatie over ons project kan je hier steeds terecht.

Laatste update: