Lander gaat de 20 km door Brussel lopen

Ons eerste kindje, Vic, werd geboren op 11 september 2023. De eerste 15 dagen van zijn leven zaten we op een roze wolk. Maar we beseften al snel dat er iets niet helemaal in orde was. We zagen dat hij de hele tijd pijn in zijn buikje had, zijn stoelgang was niet OK en zijn neusje en longen zaten vol slijmen. De diagnose viel als een mokerslag. Vic had muco. Het was een enorme schok voor Virgini en mij.  

Vic is een braaf en dapper ventje. Hij moppert nooit tijdens zijn aerosolsessies of wanneer hij zijn ademhalingsoefeningen met de kine doet. Ook niet als hij een spuitje krijgt of een bloedtest moet ondergaan. Het is een vechtertje. Het klinkt misschien raar, maar hij geeft ons moed, want het is een hele beproeving om te horen dat je kind muco heeft. De afgelopen 6 maanden heeft ons hele leven om Vic’s ziekte gedraaid. Het voelt alsof hij al 10 jaar bij ons is, we hebben al zoveel meegemaakt. Het is een echte emotionele rollercoaster.    

De 20 km lopen met het Run for Air team en het organiseren van een fondsenwervingsactie was een voor de hand liggende keuze voor ons. De vereniging heeft ons zo goed geholpen en gesteund sinds we erachter kwamen dat Vic muco heeft. Ik wilde iets terugdoen en omdat ik een sporter ben, was het logisch om de 20km door Brussel te lopen om geld in te zamelen voor de strijd tegen muco. 

Het is ongelooflijk. In minder dan een maand staat er al 4.000 euro op de teller dankzij meer dan honderd genereuze donateurs.  

We voelen ons echt niet meer zo alleen. 

Op 26 mei wil ik genieten van deze geweldige koers, onder de aanmoedigingen van Virgini en Vic, natuurlijk.