Oproep deelname Europees Mucocongres

Van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 juni 2019 vindt het Europese Mucocongres (“ECFS”) in Liverpool (VK) plaats. Tijdens dit congres worden de wetenschappelijke bevindingen over mucoviscidose van het voorbije jaar voorgesteld en komen de zorgverleners van de diverse disciplines samen om van elkaar te leren. Naast een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen, is er vooral gelegenheid tot uitwisseling. Op de eerste dag organiseert CF Europe, de koepel van de nationale mucoverenigingen, bovendien een bijeenkomst voor hun medewerkers en leden (vaak patiënten en families).

In 2019 voorziet de Mucovereniging een budget voor de deelname aan de beide congressen van een volwassene met muco (20+) of mama’s of papa’s van kinderen met muco. Het is wel belangrijk dat je vlot kan communiceren in het Engels, je over voldoende medische kennis over muco beschikt en graag uitwisselt rond leven met muco.

Je zal de Mucovereniging op een dynamische en positieve manier vertegenwoordigen en je bent bereid een verslag te schrijven. Indien je muco hebt, kan je een attest voorleggen dat je geen B. Cepacia, MRSA of andere panresistente bacteriën hebt. Dit laatste betekent dus dat je in contact kan en hoogstwaarschijnlijk zal komen met andere volwassenen met muco.

Tot slot: Je moet je kunnen vrijmaken van dinsdag 4 tot en met 8 juni. Er zal bij de selectie van de kandidaten voorkeur gegeven worden aan mensen die nog niet hebben kunnen deelnemen aan het congres. Hou er ook rekening mee dat zo’n bijeenkomst zowel lichamelijk als mentaal veeleisend kan zijn. In ruil krijg je wel heel veel informatie en een boeiende internationale ervaring!

Is dit iets voor jou? Mail dan per kerende een korte motivatie naar elise@muco.be