Mucovereniging verkoopt mondmaskers ten voordele van de strijd tegen muco

De Mucovereniging biedt vanaf nu mondmaskers te koop aan in de strijd tegen muco. Het gaat om herbruikbare mondmaskers om jezelf en je naasten in het dagelijkse leven te beschermen. De maskers worden in een pakket per vijf verkocht en kosten 5 euro per masker, oftewel 25 euro per pakket.

Met deze actie zamelen we geld in om de financiële gevolgen van het coronavirus voor de Mucovereniging te beperken. De voorbije weken konden immers de lokale acties van onze enthousiaste vrijwilligers niet doorgaan. En ook de voorlopige afgelasting van grote evenementen als de 20KM door Brussel en onze eigen golfcompetitie ‘Green van de Hoop’ zorgen ervoor dat onze inkomsten onder druk komen te staan. Ook de komende maanden beloven niet veel goeds op dat vlak.

Bij de Mucovereniging is het onze absolute prioriteit nu, meer dan ooit, om de 1.319 mensen met muco in ons land en hun familie bij te blijven staan waar nodig.  Acties zoals deze helpen dit mogelijk maken, nu en later.

De mondmaskers bestaan uit twee lagen en zijn wasbaar. Door het gebruik van lintjes zijn ze aanpasbaar en dus meer comfortabel. Vermits de maskers na elk gebruik dienen gewassen te worden kan het handig zijn om meerdere maskers per persoon aan te schaffen.

Bij aankoop van een pakket mondmaskers help jij de Mucovereniging om er te kunnen blijven zijn voor alle mensen met muco in ons land en hun familie.

Om onze mucopatiënten en hun naasten tijdens deze coronacrisis te helpen beschermen, bezorgen we onze leden een gratis pakket van 5 mondmaskers. Dankjewel om dit mee mogelijk te maken!

Belangrijk!

 

De basisvoorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te stoppen, blijven van het allergrootste belang. Ook met het dragen van dit mondmasker dien je hiermee rekening te houden. Dit mondmasker is voor dagelijks gebruik en dient niet voor medische doeleinden.

  1. Blijf thuis, zeker als je ziek bent.
  2. Was vaak je handen met water en zeep.
  3. Hou minstens 1,5 meter afstand als je buiten bent.
  4. Beperk je fysieke sociale contacten.
  5. Draag een mondmasker op het openbaar vervoer en op drukke openbare plaatsen.

 

 Alle tips van de overheid om jezelf en de ander te beschermen kan je hier nalezen.