Mucovereniging lanceert virtuele challenge Move4Air

Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. Ook voor mucopatiënten is de impact van het coronavirus gigantisch. Zij moeten in normale omstandigheden al heel gedisciplineerd leven om hun dagelijkse behandeling te volgen en waakzaam zijn met contacten met andere mensen en hygiëne.

Door het coronavirus kampen mucopatiënten en hun families met bijzonder veel onzekerheden: het feit dat iedereen potentieel een “onzichtbare” drager van het virus kan zijn, de beperkte verkrijgbaarheid van mondmaskers, het feit dat de opvolging in ziekenhuizen soms uitgesteld dient te worden en de beperkingen inzake de draagkracht van ons gezondheidszorgsysteem. Hoewel deze kwesties ongetwijfeld een groot deel van de bevolking bezighouden, krijgen deze vragen toch een bijzondere dimensie voor patiënten en gezinnen die met een levensbedreigende aandoening kampen.

Om de mucopatiënten een hart onder de riem te steken, lanceert de Mucovereniging de virtuele challenge Move4Air. We vragen aan de Belgische bevolking om met z’n allen tegen eind dit jaar 70.000 kilometer te bewegen om hun solidariteit te tonen met de mucopatiënten, hun families maar ook hun zorgverleners die ondanks deze moeilijke tijden het beste van zichzelf blijven geven om de zorg voor mucopatiënten te garanderen. Het streefcijfer van 70.000 staat symbool voor het aantal mucopatiënten wereldwijd die door de coronacrisis extra kwetsbaar zijn.

Iedereen kan eenvoudig deelnemen aan de challenge voor het aantal kilometers dat hij voor zijn rekening kan nemen en de manier waarop hij deze kilometers wil halen (bvb wandelen, lopen of fietsen). Deelnemers dienen hier uiteraard de overheidsmaatregelen met betrekking tot social distancing strikt na te leven. Deelnemen aan Move4Air kan dan ook perfect door te bewegen binnen je thuisomgeving en dankzij de koppeling met de Strava-applicatie via e-sportapplicaties zoals Zwift of The Sufferfest.

Deelnemers aan de Move4Air-challenge kunnen zich voor hun uitdaging laten sponsoren en op die manier de strijd tegen mucoviscidose en de zorg voor mucopatiënten een duwtje in de rug geven.

Deelnemen aan Move4Air kan via www.muco.be/move4air.