Nieuw lessenpakket

We stellen met veel plezier ons nieuw lessenpakket voor 7- tot 10-jarigen aan je voor! Uitleg over muco hoeft niet saai te zijn. Ontdek het zelf door mee op avontuur te gaan met ridder Sol. Zo help je niet alleen haar koninkrijk te beschermen tegen een groot gevaar, maar leer je onderweg ook muco wat beter kennen.

Kinderen met muco kunnen gelukkig gewoon naar school. Aangezien het grootste deel van de behandelingen thuis gebeurt, hoeft het niet steeds om alle klasgenoten uitgebreid te informeren.  Als medeleerlingen vragen beginnen te stellen of een kind met muco een periode meer afwezig is en meer zorg nodig heeft, kan dat wel nodig zijn. Onze ervaring leert dat het niet altijd even gemakkelijk is om over muco te praten in de klas. De meeste kinderen met muco willen immers niet te veel opvallen. Daarom beslisten we om ons lessenpakket nieuw leven in te blazen.

We gingen niet over 1 nacht ijs. In Oetang vonden we een professionele partner om dit samen met ons aan te pakken en we hielden verschillende gesprekken en brainstorms met ouders van een kind met muco, leerkrachten die zelf muco hebben en jongeren met muco. Zij toonden ons waar de focus diende te liggen en wat zij belangrijk vonden om te vertellen. Dit alles leverde ondertussen een speels en interactief mucospel op. Het mucospel is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar oud.

Ridder Sol is het hoofdpersonage, dat in het magische land Solicië woont. Ze leeft er in haar kasteel tot een groot gevaar heel haar koninkrijk bedreigd. Dat kan Sol uiteraard niet laten gebeuren. Ze kan dit evenwel niet alleen en roept de hulp in van alle klasgenoten om de strijd aan te gaan. Dat ridder Sol ook mucoviscidose heeft, houdt haar niet tegen om zich volop in het avontuur te storten.

Doordat de kinderen samen verschillende opdrachten en raadsels oplossen, leren ze niet alleen wat muco is en wat je er aan kan doen, ze redden ook het koninkrijk van Sol. De uitwerking van de verschillende opdrachten en hoe je ze kan uitvoeren, staat uitgebreid beschreven in de digitale handleiding. Alle bijlagen worden overzichtelijk weergegeven en kunnen gemakkelijk gedownload of afgeprint worden. Benieuwd? Neem dan zeker hier een kijkje! Je kan alles volledig gratis gebruiken.

Maak je er gebruik van: laat ons dan zeker weten wat je er van vond via educatie@muco.be. We zijn benieuwd of jullie het even spannend vonden als wij. Binnenkort starten we (dankzij de steun van de Warmste Week) met de uitwerking van nieuwe materialen voor de leeftijdsgroep 10 tot 13 jaar.

Voor meer informatie kan je terecht bij Ann op 02/663.39.02 of viaann@muco.be. 

Onze algemene informatie over onderwijs nalezen kan hier.