Doe mee aan de enquête van CF Europe over toegang tot medicijnen en zorg

CF Europe lanceert in samenwerking met CF Trust (de zustervereniging van de Mucovereniging in de UK) een enquête om meer inzicht te krijgen in hoe mensen in heel Europa toegang verkrijgen tot medicijnen tegen muco.

Deze enquête wordt verspreid in 38 Europese landen. De verzamelde data zullen helpen inzicht te krijgen in de ervaringen en opvattingen over toegang tot verschillende mucomedicijnen in verschillende landen. Bovendien zullen de data in kaart brengen hoe de coronapandemie (COVID-19) de toegang tot medicijnen heeft beïnvloed. De resultaten kunnen helpen om invloed op toekomstige beleidsacties in heel Europa uit te oefenen en om te bepalen in welke regio’s er meer werk of onderzoek nodig is.

De enquête is beschikbaar in het Nederlands en ze invullen neemt slechts 10 tot 15 minuten in beslag. De verzamelde gegevens worden geanonimiseerd en worden alleen gebruikt voor het doel van dit project. Invullen kan t.e.m. 31 maart 2021.

Er zijn drie varianten van de enquête beschikbaar: voor patiënten, voor verzorgers (ouders, familie, …) en artsen. Via deze links kan je eveneens alle info rond de enquête nalezen.

Bij vragen of opmerkingen over de enquête kan je terecht bij Elise via elise@muco.be.