Mucovereniging lanceert #mucosocks-collectie

De nieuwe sokkencollectie bevat verschillende maten en is vanaf vandaag verkrijgbaar

De Mucovereniging geeft de aftrap van de Europese Mucoweek, van 16 tot 22 november, met de lancering van een unieke sokkencollectie. Met de nationale campagne #mucosocks wordt er aandacht gevraagd voor de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte. Onder anderen Kürt Rogiers, Philippe Geubels en Koen Wauters zetten hun beste ‘voetje’ voor en steunen de ruim 1.300 Belgen die lijden aan mucoviscidose. De sokkencollectie is dit jaar uitgebreid met een kindercollectie, bevat verschillende maten en is vanaf vandaag verkrijgbaar via de campagnewebsite.

Doe de muco move!

Naar jaarlijkse gewoonte lanceert de Belgische Mucovereniging tijdens de Europese Mucoweek een nationale campagne om aandacht te vragen voor de tot nog toe ongeneeslijke ziekte. In de campagnevideo dansen mucopatiënten Lucie (11), Lukas (28), Ramy (32) en Tatiana (31), met speciaal voor de campagne ontworpen kleurrijke #mucosocks. De campagnevideo is vanaf vandaag te zien op de campagnewebsite van de Mucovereniging en is een warme oproep aan iedereen om zijn/haar dansschoenen aan te trekken en de Mucovereniging te steunen. Wie voor slechts 10 euro een paar #mucosocks koopt, geeft op die manier zuurstof aan het muco-onderzoek.

Geld voor wetenschappelijk onderzoek is nog steeds broodnodig. “Mucoviscidose is niet alleen een zeldzame, maar ook een erg dure ziekte. Onze kennis over mucoviscidose wordt elke dag beter, maar jammer genoeg blijft de ziekte tot op vandaag levensbedreigend en ongeneeslijk. De nieuwe generatie medicijnen die op de markt komen, geven de ruim 1.300 mucopatiënten hoop omdat ze niet alleen de symptomen behandelen, maar de ziekte ook echt ten gronde aanpakken op het niveau van het basisdefect. Met onze sokkenverkoop steunen we het muco-onderzoek in de hoop dat we de ziekte op een dag uit de wereld kunnen helpen”, aldus Stefan Joris, directeur van de Mucovereniging.

Hulp uit bekende hoek

De lijst van bekende Vlamingen die zich achter de sokkencampagne scharen, is lang. Onder andere Kürt Rogiers, Philippe Geubels, Koen Wauters, Rani De Coninck en Pieter Timmers trokken al een paar sokken aan ter ondersteuning van de Mucovereniging en de meer dan 1.300 mucopatiënten in ons land, en posten hierover op hun social media. De #mucosocks zijn er zowel voor volwassen als kinderen, voor zowel mannen als vrouwen. De collectie met happy colors en junglemotief bestaat in verschillende maten en verwarmt niet enkel je voeten maar ook je hart.

Praktisch: De #mucosocks-collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar op www.mucomove.be. Prijs: €10