Advies binnen Europa

Wil je zeker zijn dat je op je reis naar het buitenland vlot de grenzen kan passeren? Vraag ons dan een muco-attest in het Duits, Engels, Frans of een andere taal. Sommige centra hebben hun eigen attesten. Vraag het dus zeker ook even na bij je centrum. Zo weten veiligheidsmensen dat je muco hebt en daarvoor een aerosol en medicijnen nodig hebt en houden ze je niet aan als smokkelaar.

ECORN is een website waarop experten mucogerelateerde vragen beantwoorden. Hierop vind je dan ook tal van antwoorden op vragen over reizen met muco zoals de medische voorwaarden om te kunnen reizen, de vereiste reisvaccins als je muco hebt, de te nemen voorzorgen bij vluchten en verblijf op hoge hoogte, zuurstof, voorkomen van infecties op reis, risico van tropische ziektes, risicovolle bestemmingen, bewaren van medicatie, enzovoort.

Alle artsen beschikken over deze info en kunnen je op basis daarvan uitstekend reisadvies geven. Vraag hiernaar voor je op reis vertrekt en -nog beter- als je je reis plant!

Je kan deze informatie ook zelf raadplegen via de website van ECORN in de rubriek ‘Travelling with CF’. Deze informatie is enkel in het Engels beschikbaar.

Laatste update: