Sportfonds voor volwassenen

Sporten is vaak een hele investering. Vandaar dat je een beroep kan doen op ons Sportfonds. Je mag het sportfonds gebruiken voor een sport-of fitnessabonnement, maar ook voor allerhande sportmateriaal of een (elektrische) fiets. Je kan dit elk jaar opnieuw aanvragen, ook als je al centen kreeg via ons Mucofonds voor volwassenen.

Zoals je wellicht al weet, zijn conditietraining en sporten erg belangrijk als je muco hebt. Ze helpen je conditie op peil te houden en hebben een positieve invloed op je longfunctie.

We helpen je graag om de voor jou gepaste sport of training in je buurt mogelijk te maken. Je kinesist of mucoteam zal misschien de meest geschikte sportalternatieven al met je besproken hebben. Indien je nog twijfelt over wat het beste voor jou is, bespreek dat dan zeker met hen.

Hoe verloopt de aanvraagprocedure?

  • Je vult het aanvraagformulier in en bezorgt het ons.
  • We laat weten of je aanvraag kan goedgekeurd worden. Eens goedgekeurd, zal je het gevraagde bedrag ontvangen (maximum 500 euro per jaar). Reken op minimaal twee weken voor de goedkeuring en de eventuele uitbetaling.
  • Na de aankoop of de betaling bezorg je ons steeds de factuur als bewijs. Dit is belangrijk omdat we zonder een bewijs geen volgend fonds kunnen toekennen. Aankopen van tweedehands producten tussen particulieren worden niet aanvaard,  aankopen van tweedehands producten met factuur of kasticket kunnen wel.

Laatste update: