Lezing met Francis Arickx (RIZIV)

Gemeenschapscentrum Den Dam | Waversesteenweg 1741, 1160 GC Den Dam, BE

De voorbije jaren ging de behandeling van muco een nieuwe fase in. Een aantal innovatieve geneesmiddelen kwamen op de markt die het basisdefect van de ziekte aanpakken. Hoewel een genezing van muco nog niet mogelijk is, werd de sprong van een symptomatische naar een ziektewijzigende behandeling gemaakt. De nieuwe geneesmiddelen, genaamd CFTR-modulatoren, zijn echter zeer duur. Het spoedig vinden van een terugbetalingsregeling is in deze context vaak een uitdaging. Tegelijkertijd is het cruciaal dat patiënten zo snel mogelijk toegang krijgen tot nieuwe geneesmiddelen die hun gezondheid kunnen verbeteren.

 

De Mucovereniging lanceerde daarom begin oktober 2019 de campagne “Onbetaalbaar? Onaanvaardbaar!”. Hiermee willen we deze problematiek een plaats op de politieke agenda geven. In het kader van de campagne organiseren we een interactieve lezing door Francis Arickx, directeur farmaceutisch beleid van het RIZIV. Hij zal ons meer vertellen over de weg dat een nieuw medicijn moet afleggen vooraleer het kan terugbetaald worden en over de rol die het RIZIV in dit proces speelt.

Praktische gegevens

Datum: 4 maart 2020

Plaats: GC Den Dam, Waversesteenweg 1741, 1160 Oudergem

De lezing start om 18u30.

Inschrijven op info@muco.be.

De presentatie gebeurt in het Nederlands, de begeleidende powerpoint zal in het Frans zijn. De aanwezigen kunnen vragen stellen in het Frans of het Nederlands

Deze lezing is een initiatief in het kader van onze campagne Onbetaalbaar? Onaanvaardbaar!