PROactief, ons project over MUCO en WERK

Studeren en werken is belangrijk voor iedereen, ook voor personen met muco. Ondanks de voortdurende verbetering van de mucozorg en de komst van nieuwe geneesmiddelen, blijft het voor veel personen echter moeilijk om aan de slag te gaan of om aan het werk te blijven. Je kan immers met heel wat bijkomende vragen en beperkingen worden geconfronteerd.

Als Mucovereniging willen we personen met muco graag steunen in hun zoektocht naar antwoorden op werkgerelateerde vragen. Daarom lanceren we het project PROactief met deze vragen:

Heb je mucoviscidose, ben je ouder dan 18 jaar, en zoek je jouw weg op de arbeidsmarkt…?

Denk je aan studeren of ben je klaar voor een eerste job, is het tijd voor iets anders, voor vrijwilligerswerk of voor een eigen zaak…?

Wil je het werk hervatten omdat je gezondheidssituatie het weer toelaat? Of wil je net het werk afbouwen omdat het minder goed gaat? …

De Mucovereniging staat klaar om naar jou te luisteren, mee te denken en mee te zoeken.

Belangrijk: deze ondersteuning geldt voor alle personen met muco, niet enkel voor zij die genieten van modulatoren. Elke persoon met muco kan op verschillende momenten in zijn of haar leven staan voor nieuwe uitdagingen op het vlak van studie of werk.

Dus, zit je met vragen, schiet dan in actie en neem contact met Ann (ann@muco.be), Ken (ken@muco.be) of Peter (peter@muco.be).

 

Kijk hoe het project PROactief Alice weer aan het werk heeft geholpen.