Willem loopt voor het eerst de 20km door Brussel

De 23-jarige Willem uit Meise gaat deze zondag een eerste keer meedoen aan de 20km door Brussel met de ploeg van de Mucovereniging, Run for Air.

Ik wou voor 2 redenen meedoen. Ten eerste, wilde ik nog eens een sportieve uitdaging aangaan. Ik zit nu in mijn 2de jaar Master in Sports Policy and Sports Management aan de UGent, dus is het helemaal in lijn met mijn studies.

Ten tweede, en nog belangrijker, is dat ik loop ten voordele van de Mucovereniging. Mijn schoonzus, Laura, heeft namelijk een prachtige tweeling van iets meer dan 2 jaar. Marta en Lis hebben de diagnose van mucoviscidose gekregen bij de geboorte en dit vraagt de nodige zorg en aandacht. De Mucovereniging biedt een waardevolle steun aan kinderen zoals Marta en Lis en daarom is het belangrijk om hiervoor geld in te zamelen.

Ik ben nu al een paar weken serieus aan het trainen om op 28/5 de volle 20km uit te lopen. Doe zeker een donatie en help mij naar de finish en geef tegelijk de strijd tegen muco een extra duwtje in de rug!