Steven

Komende zondag vindt de 20KM door Brussel plaats. Wij stellen elke week graag een deelnemer voor die voor Muco Run For Air aan de start zal staan. Als laatste in de rij is Steven aan de beurt.

“Ik ben altijd vrij sportief geweest, maar ik hield niet van joggen.  Uiteindelijk, op 41-jarige leeftijd, bleek dat ‘het goede doel’ de juiste motivatie was om mij aan het lopen te krijgen. Dit resulteerde in 2015 in mijn eerste deelname aan de 20KM door Brussel ten voordele van de Mucovereniging. Dit was zo’n geweldige ervaring dat ik sindsdien ben blijven hardlopen, voor de strijd tegen muco en voor andere goede doelen.

Ik kan niet precies beschrijven hoeveel energie ik kreeg en hoeveel kracht ik putte uit het zien en beleven van zoveel enthousiasme en inzet van andere deelnemers en supporters langs het parcours. Maar ik kan wel bevestigen dat het fantastisch voelt!

Ik vond het trouwens belangrijk om de strijd tegen muco ook tijdens de coronapandemie te steunen. Zo deed ik onder andere mee aan Move for Air, in het prachtige Zoniënwoud, gesteund door familie en vrienden, waardoor ik een bescheiden sponsorbedrag bij elkaar kon lopen. En mijn collega’s waren blij met de frivole mucosocks als kerstcadeau 😊 en ook de chocolaatjes vielen in de smaak.

Duurzaamheid zit in het DNA van Fujitsu. Dit betekent sociale verantwoordelijkheid nemen, zowel ten opzichte van mensen als ten opzichte van het milieu, en meerwaarde creëren voor de maatschappij.  Dit doen we via de producten en diensten die we leveren, maar ook door andere organisaties te ondersteunen die werken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Zoals de deelname aan de 20KM door Brussel met een Fujitsu-team van lopers en wandelaars.

Dus toen ik dit aan mijn werkgever voorstelde, was het antwoord zonder aarzelen ‘JA’. 😊 Bedankt daarvoor!

We kijken nu al uit naar de sportieve prestatie van zondag maar nog meer zijn we blij en trots dat Fujitsu bijdraagt aan de hulp en ondersteuning die de Mucovereniging geeft aan mucopatiënten en hun familie.

Vergeet zeker niet de verhalen van andere deelnemers aan Run For Air te bekijken en hen te steunen via hun pagina op het actieplatform.”