Paolo

Op 29 mei vindt de 20KM door Brussel plaats. Wij stellen elke week graag een deelnemer voor die voor Muco Run For Air aan de start zal staan. Vandaag doet Paolo (32) zijn verhaal.

“Mijn naam is Paolo Cumbo, ik ben 32 jaar oud en ik ben gepassioneerd door hardlopen. Ik ben zoals een oom voor de kleine Sofia van 2 jaar oud, die muco heeft. Het is vanzelfsprekend dat het project Team Sofia is ontstaan.

Ik ben er samen met mijn drie jeugdvrienden, Luigi, de papa van Sofia, Antony en Alessandro, klaar voor om de uitdaging aan te gaan.

We gaan voor een maximale sponsoropbrengst, ons doel is 2.000 euro, en natuurlijk ook om de finish te halen, om zo het wetenschappelijk onderzoek mee te ondersteunen en het dagelijkse leven van mensen met muco te kunnen verbeteren.

Wedstrijden organiseren voor een goed doel is me niet vreemd. Ik ben betrokken bij de organisatie van de halve marathon van Ourse (Saint-Ghislain) ten voordele van de strijd tegen kanker. Een team mobiliseren om mee te doen aan Run For Air ten voordele van de Mucovereniging? Waarom niet!

De ziekte is nog te onbekend en het is jammer dat er hiervoor niet nog meer mensen zich inzetten. Voor mij is het al mijn 7de deelname aan de 20 KM door Brussel. Het is altijd een plezier om het parcours weer te herontdekken.

Momenteel bereid ik me voor op mijn derde marathon en ik heb veel ervaring met hardlopen, dus ik ben zo’n beetje de coach van de groep. Ik ga het team boven zichzelf laten uitstijgen.

We mikken niet op een bepaalde tijd (2 uur is voor mij het minimum) en het hangt niet alleen van mij af. We zullen sowieso finishen als ploeg van 4, zij aan zij.

Lopen uit passie én ten voordele van een goed doel is fantastisch!”

Wil jij Paolo en Team Sofia ook een duwtje in de rug geven? Bekijk hier hun pagina op het actieplatform. Of kom supporteren voor hen op 29 mei langs het parcours van de 20 KM door Brussel!