Muco Run For Air over de eindmeet

Op zondag 29 mei vond de 20KM door Brussel plaats met maar liefst 180 deelnemers die voor Muco Run For Air aan de start stonden. De afgelopen weken maakten jullie kennis met enkele deelnemers die het verhaal achter hun deelname met jullie deelden. Benieuwd of zij de moesten knokken om de eindmeet te halen of een straffe tijd neerzetten? Tania, Steve, Kenneth, Sander en Lukas en La Team Sofia penden hun ervaringen voor jullie neer.

Tania met dochter Ophelia

Tania

“Ik liep zondag 29 mei op wolkjes.

De zware 20 KM door Brussel, waar niets plat zou zijn, maar alles of omhoog of omlaag gaat, is achter de rug.

Het was niet de afstand die het voor mij spannend maakte. Die afstand loop ik immers elke week. Ik wou het extra goed doen voor mijn vele sponsors. We grapten thuis al dat ik alle sponsors zelf zou moeten terugbetalen als ik mijn doel niet zou halen.

Mijn teller staat vandaag op € 8.093,96 maar deze loopt hopelijk nog op. Mijn uiteindelijke doel is de marathon in New York in november…

Dank aan mijn vele vrienden, familie en trouwe collega’s van vdk bank die de mucopatiënten een warm hart toedragen. Dank aan mijn lieve echtgenoot Piet, zoon Florian en dochter Ophelia om niet te klagen als mijn loopschema mijn huishoudschema weer eens in de war stuurt. Ook een bijzondere dank aan de kinesite die mij na afloop verwende met een stevige massage. Geen spierpijn te bespeuren !”

Bekijk Tania’s actiepagina hier.

Steve

“Zondag kwam ik ruim op tijd aan in ‘het schooltje’ waar de Mucovereniging jaarlijks opstelt. Ik kon me dus  zonder stress klaar maken, was zelfs ruim op tijd voor de jaarlijkse groepsfoto! Nog een banaantje meegepikt aan de startzone en dan opwarmen geblazen. Ideaal om in de sfeer te komen. De final countdown en de Brabançonne zijn elk jaar ideaal om te beseffen dat het echt begint.

Omdat mijn voorbereiding niet ideaal was, ook even een beetje ziek geweest, had ik me voorgenomen mijn oorspronkelijke doel om 1u30 te lopen naast me neer te leggen en eerder richting 1u40 te mikken. Dus rustig starten was de boodschap. Echter, de massa lopers en supertoffe sfeer maken dat niet makkelijk… Na 2 km bleek het gevoel zo goed te zijn dat ik toch versnelde en de volgende kilometers vlot in 4’355” kon lopen.

De vervelende tunnels (voelt me toch altijd een beetje benauwd aan en doet mijn Strava in de patatten draaien) kon ik zo snel achter mij laten. En ook Ter Kamerenbos passeerde vlot. De Aquarius was wel welkom… Ook de volgende, veeleer dalende kilometers leverden geen probleem op. In het zicht van het Muco-tentje rond km 15 begon de vermoeidheid echter toe te slaan. Even gas terug nemen was de boodschap.

Om dan op 16,8 km te beginnen aan de Tervurenlaan. De dooddoener van de 20 km. Maar het lagere tempo van de kilometers voordien, deed me wel goed. Een ‘gelleke’ gaf me terug wat extra energie en ik passeerde wel wat lopers. Goed voor de moraal! Eens boven gekomen zat ik echt in de flow en de laatste 2 km’s lukten me nog in 4’30”. Goed voor een eindtijd van 1u36min en een voldaan gevoel.

Met een dikke merci voor het Muco-team, die weer voor een fantastische ontvangst zorgden, kon ik stilaan weer naar huis vertrekken. Na wel nog eerst nog even op de tafel van de Muco-kiné te zijn gaan liggen! Het suikerwafeltje bij het afscheid smaakte fantastisch !”

Kenneth

“Ik had echt heel lang uitgekeken naar deze dag. Enerzijds omdat ik individueel een topprestatie wilde neerzetten, maar anderzijds ook omdat ik aan de buitenwereld wilde tonen waartoe ik in staat was. Ik had hoge verwachtingen van mezelf en heel het gebeuren, deze verwachtingen werden volledig ingelost. Ik had voor de wedstrijd zelf wel wat gezonde zenuwen, maar dat hoort er uiteraard allemaal bij.

Het lopen zelf ging eigenlijk heel vlot, enkel de steile stukken waren wel slopend. Achteraf gezien was ik zeer tevreden over mijn tijd, want deze lag perfect in lijn met mijn verwachtingen. Ik ben heel fier op mijn individuele prestatie, zowel het uitlopen op zich als mijn tijd, en ook heel trots dat ik 3.825 euro heb ingezameld voor de Mucovereniging. Ik zal me deze dag voor altijd herinneren als de dag waarop ik iets buitengewoons heb gepresteerd.”

Bekijk Kenneths actiepagina hier.

Sander en Lukas

“De dag van de 20km van Brussel was eindelijk daar.

Voor Lukas een maandje oefenen om in topvorm te zijn, voor Sander een maand kiné-oefeningen in de hoop de pijn niet te hard te voelen, maar wat keken wij er allemaal naar uit.

Het warme onthaal door de organisatie van de Mucovereniging in het schooltje deed de goesting om te starten alleen maar toenemen. Het was ook leuk dat wij de kans kregen om voor onze supporters een Muco T-shirt aan te kopen waardoor wij ook onze supporters goed konden zien staan. Een foto met alle enthousiastelingen in het gele Muco t-shirt en een kanonschot later vlogen wij uit de startblokken.

De eerste kilometers waren puur genieten door de grote stroom van mensen en het ideale loopweer. Na een zestal kilometer begon de kwetsuur aan de knie toch reeds op te spelen waardoor het enthousiasme van Sander wel wat getemperd werd, maar dat werd door dat van Lukas meer dan gecompenseerd. Op kilometer 13,3 werd er zelfs even gedacht aan opgeven. Zonder Lukas was het verhaal daar wel echt gestopt, maar zijn niet aflatende enthousiasme en motiverende aanmoedigingen hebben Sander bijna letterlijk over de streep getrokken. Alle mogelijke trucjes werden toegepast, van: “je hebt al zoveel bereikt, je gaat het je beklagen als je nu stopt” tot “Sander het is nog maar een kleine twee kilometer aan kilometerpaal 17”.

Vanaf kilometer 17,5 kwam er dan nog het geschreeuw van de supporters bij, zelfs Basiel zijn overgrootmoeder was aanwezig en zijn meter die die nacht om 4u geland was van haar vakantie. De steun van deze prachtige mensen zorgde echt voor kippenvelmomenten.

Basiel, grootste supporter van papa Sander en peter Lukas!

Uiteindelijk kwam die lang verwachte finishlijn dan toch in zicht, en zelfs binnen een respectabele tijd van 2u19 minuten. Een heerlijk gevoel. Een beetje zoals het hele mucoverhaal, het gaat niet altijd gemakkelijk en doet bij momenten enorm veel pijn, maar wij hebben het geluk om omringd te zijn door veel mensen die ons een warm hart toedragen en steunen. En bovenal, het resultaat is om heel hard te genieten van de finish van de 20km of een grote lieve kapoen van een Basiel.”

Bekijk Sander en Lukas actiepagina hier.

Team La Sofia

“Het was een geweldige ervaring! We liepen alle 4 samen over de finish. Mijn teamgenoten en ik hebben onszelf overtroffen om het goede doel te verdedigen, mentaal gaven we niet op. Bovendien feliciteer ik ons volledige team omdat we niet goed voorbereid waren en de eindmeet toch wisten te halen.”

Bekijk de actiepagina van La Team Sofia hier.

We wensen alle lopers, wandelaars en supporters hartelijk te bedanken voor het getoonde enthousiasme, engagement en doorzettingsvermogen! Samen zetten we stappen richting een wereld waarin we muco samen overwinnen.

Op naar een volgende editie!