Laura, Jonathan en Thomas

Run for Air

Op 28 mei vindt de 20 km van Brussel plaats. Laura, Jonathan en Thomas uit Verviers vertellen over hun deelname aan de loop van Brussel.

Mijn naam is Laura Delhez, ik ben de moeder van Enora, 9 jaar, die Mucoviscidose heeft en Lena, 6 jaar, die drager is maar niet ziek.

“Zeven of acht jaar geleden was lopen niet echt mijn ding. In tegenstelling tot Enora’s opa, die een groot hardloper is. Het verhaal begon met mijn schoonzus, met wie ik besloot te gaan lopen. En toen, van het een kwam het ander, ben ik gaan hardlopen. Eerst op vakantie. Toen werd het een echte levensgewoonte. En nu loop ik vijf keer per week.

Laura’s eerste deelname aan Run for Air was in 2019 met een team van zeven personen.  Het was haar eerste langeafstandsloop in een groep, want meestal loopt ze alleen.

“Het werd al snel een familieaangelegenheid met Jonathan, mijn man, Thomas, Enora’s oom en haar opa die al snel besloten om mee te doen met het team. Voor ons, die uit Verviers komen, is deelname aan Run for Air de zekerheid dat we een verzamelpunt in Brussel kunnen bereiken, ons kunnen omkleden en in alle veiligheid onze spullen kunnen achterlaten.  En bovenal kunnen we tijdens de hele race genieten van een geweldige sfeer en ondersteuning. Naast de familiale sfeer en de warme steun van de supporters biedt Run for Air veel voordelen. Daarom promoten Laura en haar team dit geweldige evenement in de hele regio Verviers.

Laura’s team bestaat nu uit negen personen en heeft zich ingeschreven voor de editie 2023 in de maand mei. “Het eerste jaar ging het alleen om de finish. Maar beetje bij beetje stelde iedereen een doel. In het begin liep Jonathan alleen om zijn beste tijd te lopen, maar nu is hij haas voor de rest van het team. Volgend jaar oktober doen we zelfs mee aan een marathon… Zo zie je maar hoezeer het hardloopvirus zich door de familie heeft verspreid.

Zoals Thomas, de oom van Enora, toegeeft: “Ik werd eigenlijk misleid. In het begin volgde ik alleen de groep, maar tegenwoordig loop ik ook regelmatig met mijn collega’s op het werk”.

En als de loop voorbij is, gaat iedereen terug naar Verviers om samen te dineren. Een mooie afsluiter van de dag!