Kenneth

Op 29 mei vindt de 20KM door Brussel plaats. Wij stellen elke week graag een deelnemer voor die voor Muco RunForAir aan de start zal staan. Kenneth (22) uit Nijlen mag de spits afbijten. Hij is mucopatiënt maar vooral sporter.

“Ik ben een bezige bij en stilzitten is niet echt mijn ding. Ik geef leiding bij Chiro Pako en voetbal bij FC Sparka, beide in Nijlen en ik doe aan duurlopen. Oh ja, en tussendoor ben ik ook nog bezig aan mijn laatste jaar Bachelor in het Financie-en verzekeringswezen (lacht).

Toch komt deze fitte levensstijl niet zomaar uit de lucht gevallen. Ik bezoek 4 keer per week mijn kinesist en aerosol 3 keer per dag. Uiteraard komt hierbij ook nog de nodige medicatie. Al bij al moet ik per dag toch een 2 à 2,5 uur vrijmaken voor mijn therapie. Maar dat is kwestie van gewoon doen hé. Weten dat het goed is voor je lichaam en de discipline aan de dag leggen om te doen wat moet.

Tijdens corona vielen er veel van mijn activiteiten weg. Toen ben ik beginnen lopen. En dat is eigenlijk voor mij een zegen geweest. De loopkriebels blijken heel goed voor mijn lichaam maar minstens even deugddoend voor mijn geest. Ik ben bescheiden begonnen maar heb de kilometers nu toch al aardig opgebouwd. Intussen heb ik al enkele trainingen van 20 kilometer en meer achter de kiezen. Je zou het bijna niet zeggen dat ik maar over 74% longcapaciteit beschik. En in december was dit nog 10% minder, mijn lichaam doet het dit voorjaar dus best goed.

Ik kan het niet genoeg herhalen hoe belangrijk sporten voor mensen met muco is. Ik ben er echt van overtuigd dat bewegen onze gezondheid zo optimaal mogelijk houdt. Daardoor kan muco in het dagelijkse leven minder een spelbreker zijn. Als deze getuigenis voor iemand anders met muco een aanmoediging kan zijn om ook meer te bewegen of te sporten, ben ik content. Wie heeft er ooit gezegd dat mensen met muco geen uitstekende sporters kunnen zijn!

Over de oproep om deel te nemen aan RunForAir heb ik niet lang moeten nadenken. Het geeft me een nieuw doel: op 29 mei een zo scherp mogelijke tijd neerzetten. Daar focus ik me in de komende weken op en stel ik mijn trainingen op in. Die doe ik trouwens altijd alleen, met muziek in de oren. Op de 20KM door Brussel laat ik de oortjes wel thuis en ga ik proberen te genieten van de ambiance. En hopelijk ook van de aanmoediging van een aantal supporters (lacht).

Ik lanceerde op het platform van de Mucovereniging een sponsoractie. Hiermee wil ik graag zo veel mogelijk geld inzamelen. De teller staat momenteel al op 2.310 euro. Maar ik heb nog voldoende tijd hé. Niet alleen om te trainen maar ook om mijn supporters te blijven motiveren om de strijd tegen muco mee een duwtje in de rug te geven.

Afspraak op 29 mei en schrijf maar op dat ik binnen 1 uur en 40 minuten binnen zal zijn!

Wil jij Kenneth ook een duwtje in de rug geven? Bekijk hier zijn pagina op het actieplatform.