Jean-Jo

Op 29 mei vindt de 20KM door Brussel plaats. Wij stellen elke week graag een deelnemer voor die voor Muco Run For Air aan de start zal staan. Deze week is het de beurt aan Jean-Jo (76) uit Lanes, Waals-Brabant.

Jean-Jo is 76 jaar en advocaat op rust. Hij woont in Lanes, Waals-Brabant. Hij neemt al sinds het ontstaan van de 20KM door Brussel in 1980 (!) deel en miste sindsdien niet meer dan 6 edities. Je kan dus met gemak zeggen dat deelnemen aan de 20KM hem nauw aan het hart ligt.

Jean-Jo is een sportman in hart en nieren. Hij speelt tennis en doet al vele jaren minstens 2 keer per week een uur aan hardlopen.

Een aantal jaren geleden sloot hij zich aan bij het team van Run For Air. In alle eerlijkheid, bekent Jean-Jo, in eerste instantie om zijn registratie te vergemakkelijken. Hij voegt er wel snel aan toe dat dit niet de enige reden was. Hij wilde ook graag zijn steentje bijdragen aan het goede doel, onderstreept hij.

Een bijzonder ernstig fietsongeval 5 jaar geleden “Ik moest een autodeur die open ging vermijden“, vertelt hij, resulteerde in een hoofdtrauma en een verblijf van 10 weken in het ziekenhuis. Ondanks de zware fysieke vermoeidheid die gedurende 2 à 3 jaar bleef aanslepen, hervatte Jean-Jo het joggen en sindsdien heeft hij al tweemaal opnieuw deelgenomen aan Run For Air. Hij blijft zijn training aanhouden met onverminderde motivatie.

Jean-Jo bevestigt: “Hardlopen houdt me in goede gezondheid. De dokters hebben me trouwens ook verteld dat het net dankzij mijn prima fysieke conditie is dat ik ben kunnen herstellen. “

Ook al weet hij dat hij niet langer zijn beste resultaat zal halen (1u32), toch blijft hij zichzelf uitdagen. Het gaat om persoonlijke doelen die minder gericht zijn op tijd (sinds zijn ongeval legt hij de 20 kilometer af in ongeveer 2 uur) dan wel op het klassement: “Ik zou dit jaar graag eerste willen eindigen in mijn leeftijdscategorie”.

Jean-Jo sluit af met het benadrukken van het belang van sporten: “Sport zorgt niet alleen voor een goede dagelijkse conditie, maar geeft ook de kracht om een ​​ongeval te overwinnen”.

Een mooie levensles, waarvoor dank Jean-Jo!