Florence

Op 29 mei vindt de 20KM door Brussel plaats. Wij stellen elke week graag een deelnemer voor die voor Muco Run For Air aan de start zal staan. Deze week is het de beurt aan Florence (41) uit Soumagne in de provincie Luik.

“Mijn naam is Florence Mixhel, ik ben de zus van Bernard, die papa is van William, 4 jaar oud, met muco. William is niet enkel mijn neefje maar ook mijn petekind, wat onze band nog extra sterk maakt. Me engageren voor de strijd tegen muco vind ik dan ook evident, voor Will maar zeker ook om mijn broer en schoonzus te steunen.

In het verleden heb ik al mucosocks gekocht en giften gedaan aan de Mucovereniging. Maar toch had ik niet het gevoel me echt persoonlijk in te zetten.

Daarom dat ik gewonnen was voor het idee om me, letterlijk, met lijf en leden in te spannen. Na het lezen van een artikel over Run For Air in Asem en een gesprek met een vriendin heb ik besloten om deel te nemen aan de 20KM door Brussel. Dit jaar hadden we niet genoeg tijd om ons voldoende voor te bereiden om mee te kunnen doen als loper. Ik ben dan ook heel blij dat er ook een mogelijkheid is om als wandelaar deel te nemen. Al snel vormden we een groepje van 10 wandelaars met als motto ‘we WILL do sport !’. Een gemotiveerd team dat samen zoveel mogelijk giften wil inzamelen ten voordele van de strijd tegen muco.

Onze deelname aan de 20KM door Brussel biedt de mogelijkheid om te praten over mucoviscidose en om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de ziekte die toch nog vaak slecht wordt begrepen.

Ik ben van de generatie van Star Academy en kende muco al doordat ik hoorde over het overlijden van Grégory Lemarchal, een voormalige winnaar van de talententjacht die muco had. Voordat Will er was kon ik me echter wel niet voorstellen dat muco de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte is en zo’n grote impact heeft op het leven van de mensen met muco zelf en hun families.

 

Will is nog te klein om mee te wandelen tijdens Run For Air maar hij zal samen met zijn mama wel aanwezig zijn als supporter. Het is voor WILL dat ons team samen wandelt om zo de strijd tegen muco vooruit te helpen.”

Wil jij het Florence en haar team ‘we WILL do sport!’ ook een duwtje in de rug geven? Bekijk hier hun pagina op het actieplatform.