Bertrand

Op 29 mei vindt de 20KM door Brussel plaats. Wij stellen elke week graag een deelnemer voor die voor Muco RunForAir aan de start zal staan. Deze week is het de beurt aan Bertrand.

©Jack Guisset

Bertrand is kinesist in de regio van Hoei sinds 2000.

«Heel snel ben ik uitgekomen bij respiratoire kine voor mucopatiënten. Ik werk samen met een collega gespecialiseerd in therapie voor kinderen met muco en heel spontaan ben ik dit voorbeeld gevolgd. Intussen behandelen we ook volwassen patiënten.»

Bertrand is sportief en jogt sinds jaren 3 à 4 keer per week. «Maar wel niet telkens 20 kilometer hé (lacht).» Het zal wel niet de eerste keer zijn dat Bertrand deelneemt aan de 20KM door Brussel. Meer nog, sinds het ontstaan van RunForAir meer dan 10 jaar geleden, heeft hij niet veel edities gemist.

«In het begin liet ik me sponsoren door sponsorbriefjes rond te laten gaan in mijn omgeving en via de kinepraktijk. Maar toen had één van mijn patiënten, Célia, het fantastische idee om wafels te verkopen en zo geld in te zamelen. En dat werkt ongelooflijk! Niemand twijfelt om een wafel te kopen aan 1 euro en dus verkopen we tussen februari en mei duizenden wafels.»

Meedoen aan RunForAir is voor Bertrand dubbele fun. «Uiteraard is er de sportieve uitdaging zelf en de plezante ambiance maar de voldoening en het plezier zitten vooral in het opzetten van een sterke actie om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen muco. We weten waar het geld naartoe gaat en hoe het besteed wordt hé, daarin is de vereniging heel transparent.»

«In plaats van te gaan voor een persoonlijke recordtijd (hoewel ik in het verleden wel al een tijd neerzette van 1u27 ????) ga ik dit jaar voluit voor een record in wafelverkoop

Betrand zou ook heel graag één van zijn patiënten meenemen in het avontuur. In het verleden is dit al eens gelukt en heeft Clément, een patiënt, hem vergezeld tijdens de 20KM door Brussel. Voorlopig loopt er niet echt iemand warm voor maar Bertrand geeft de moed niet op om dit in de toekomst te kunnen herhalen.

«Meedoen aan RunForAir is alleszins goed voor de moraal. Het is een eer om het shirt van de vereniging te dragen. Ik heb al een hele verzameling t-shirts van RunForAir en ik draag ze graag wanneer ik train. Bovendien geeft dat extra zichtbaarheid aan de Mucovereniging.»

Wil jij Bertrand een duwtje in de rug geven? Bekijk hier zijn pagina op het actieplatform.