20KM van Brussel

De 20 km door Brussel was op 19 mei aan zijn 40ste editie toe. Niet minder dan 40.000 sportievelingen waagden zich aan het zware parcours door onze hoofdstad. De twintig te lopen kilometers zijn amper vlak en bevatten een aantal kuitenbijters zoals verschillende Brusselse autotunnels en de laatste stijgende lijn richting Jubelpark. Net voor de lopers de laatste kilometers aanvatten werden ze aangemoedigd door een dynamische djembégroep. De immer energieke bende van RunForAir vuurden de lopers aan en zorgde ook voor welgekomen stukjes fruit. Tussen de sportievelingen niet minder dan 375 lopers die hun beste benen voorzetten in de strijd tegen muco. De 20 km door Brussel kleurt traditioneel aardig groen door de RunForAir groep. Dit jaar kregen de shirts een feestelijke make-over en kleurden ze fris wit. De gelegenheid was het tienjarig jubileum van RunForAir.

 

RunForAir wordt al 10 jaar in goede banen geleid door een kleine ploeg enthousiaste vrijwilligers. Het aantal mensen dat hun hart voor muco heeft laten zien door zich aan te sluiten bij RunForAir is heel groot. En ook dit jaar kon de organisatie rekenen op tal van enthousiaste collega’s, scholieren, vriendengroepjes en individuele lopers. De reden om deel te nemen is voor iedereen anders, uit de verhalen erachter spreekt moed en een grote solidariteit. We delen op pagina … graag enkele van de vele initiatieven.

Op vandaag is er nog geen zicht op de opbrengst van deze jubileumeditie van RunForAir. Wel zeker is dat deze mooie traditie weer heel veel mensen heeft kunnen verbinden in de strijd tegen muco. Onze oprechte dank aan alle lopers, van de snelle hazen tot de onverzettelijke wandelaars. Dank aan de bedrijven die RunForAir sponsorden en hun medewerkers ondersteunden in hun deelname. Dank aan alle gulle schenkers die één of meerdere lopers een duwtje in de rug gaven. Dank aan de school die van RunForAir een doel maakte. Dank aan al wie de dag zelf of in de voorbereiding een handje toestak. En tenslotte, een welgemeende dank aan Karen, Carine, Chantal, Pauline, Sandrine en Luc om van deze editie, net zoals van de voorgaande, een klinkend succes te maken.

 

Op naar volgend jaar!