Voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt dagelijks toe. Momenteel is er nog weinig bekend over de gevolgen dat het virus kan hebben voor mensen met muco. We weten niet of mensen met muco dit virus sneller oppikken dan mensen zonder muco. Het is immers een nieuw virus. Maar we houden er best rekening mee dat de gevolgen van een infectie bijzonder ernstig kunnen zijn.

Je vraagt je misschien af wat dit voor jou of je gezin betekent en of je als persoon met muco speciale voorzorgsmaatregelen dient te nemen. Aangezien de situatie van dag tot dag wijzigt en iedereen met muco anders is, raden we jou aan om contact te nemen met je eigen mucocentrum. Op die manier krijg je het meest correcte, aangepaste en actuele advies.

Verder is het belangrijk om voor ogen te houden dat de gewone voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus nog steeds van toepassing blijven:

  • Behoud een goede handhygiëne (Regelmatig de handen wassen met vloeibare zeep en daarna goed afdrogen met een papieren doekje dat je na gebruik weggooit.)
  • Hoesthygiëne (hoesten in je armplooi of in een papieren zakdoekje dat je nadien weggooit)

Ten slotte kan je op deze pagina meer algemene informatie over het coronavirus terugvinden.

We bevestigen dat de Algemene Vergadering in zijn huidige vorm niet doorgaat op 28 maart. We bekijken momenteel hoe en wanneer deze kan doorgaan en houden jullie op hoogte.