Veilig op pad in de strijd tegen muco

Na anderhalf jaar te hebben doorgebracht in en rondom ons kot ziet het er naar uit dat het leven dat we voordien kenden stilaan binnen handbereik komt. 

Voor mensen met muco verandert er echter niet veel. Er mag dan wel een vaccin zijn tegen het coronavirus, een medicijn dat muco geneest is er jammer genoeg nog niet. Mensen met muco moeten dus steeds waakzaam blijven omdat een ‘gewoon’ virus al snel kan leiden tot grote gezondheidsproblemen.  

Hoewel we tijdens de coronacrisis met man en macht gezocht hebben naar allerlei alternatieven om de strijd tegen muco draaiende te houden, is het geen geheim dat wij als Mucovereniging de financiële impact blijven voelen.  

 

We zijn dan ook verheugd om mee te delen dat we sinds deze week in regio Hasselt van deur tot deur gaan op zoek naar mensen die kinderen en volwassenen met muco een warm hart toedragen. 

We willen je alvast geruststellen dat we de nodige veiligheidsmaatregelen treffen en er strikt op toezien dat deze nageleefd worden. Ook houden we nauwlettend de laatste ontwikkelingen in de gaten.  

Wat houden deze veiligheidsmaatregelen concreet in? 

  • Voor het aanbellen wordt er een loper van 1,5m uitgerold die de verplichte afstand tussen werver en persoon die de deur opent waarborgt 
  • Onze wervers dragen een mondmasker 
  • Alcoholgel/hygiënedoekjes worden verplicht meegenomen. Handen worden regelmatig gewassen en ontsmet. 
  • Bij enige symptomen die kunnen wijzen op ziekte wordt er niet op pad gegaan. 
  • De bevestiging van steun gebeurt volledig contactloos via SMS-verificatie. 

De laatste ontwikkelingen rond het coronavirus en de geldende maatregelen kan je hier raadplegen. 

Met veiligheid voorop hopen we op deze manier samen sterk te blijven in de strijd tegen muco. Om mensen met muco de ondersteuning te blijven geven die ze verdienen én extra hard nodig hebben. 

Voor vragen kan je steeds terecht bij onze medewerker Catherine op 02 613 27 12 of via catherine@muco.be.