Terug naar school of terug naar het werk? Vraag persoonlijk advies aan jouw arts.

De afgelopen dagen en de volgende dagen staan we voor de eerste versoepeling van de corona-maatregelen. Sommige volwassenen gaan terug naar het werk, een deel van onze jongeren maakt zich klaar om opnieuw naar school te gaan. We beseffen dat deze nieuwe start heel wat vragen oproept over de risico’s op besmetting en veiligheid in het algemeen.

We krijgen vragen zoals: Hoe bescherm ik mij? Moet ik echt naar school? Kan ik nog wat langer thuisblijven alvorens het werk te hervatten? Aangezien de situatie van elke persoon anders is, kunnen wij als Mucovereniging geen persoonlijk ‘medisch’ advies geven. Maar wij hebben alle vertrouwen in de artsen en de medewerkers van de mucocentra. Daarom: zit je met een vraag over de implicaties van de versoepeling voor jouw gezondheid of ben je angstig, aarzel dan niet om je mucocentrum te contacteren. Zij staan klaar voor jou.

Voor andere vragen of bekommernissen blijf je uiteraard welkom bij ons. We blijven via onze gewone kanalen bereikbaar en we helpen je graag verder met informatie, financiële en praktische steun. Ook als je gewoon even je verhaal kwijt wil, zijn we er voor jou.