Teleconsultaties kiné met terugbetaling

Heel wat mensen met muco hebben de voorbije weken hun kinesitherapiesessies onderbroken omwille van het risico op COVID-19. Hierdoor namen zij of hun ouders vaak zelf dit deel van de behandeling in handen. Gelukkig konden veel mensen beroep blijven doen op hun mucocentrum of hun vaste kinesitherapeut voor tips en advies.

Sinds begin april bestaat er echter ook een officiële, door de RIZIV erkende, terugbetalingsregeling voor teleconsultaties (bv. via de webcam). Deze teleconsultaties zijn gratis voor patiënten (ofwel factureert de kinesitherapeut het bedrag rechtstreeks aan het ziekenfonds, ofwel dient de patiënt achteraf een terugbetaling aan te vragen) en omvatten minstens twee contactmomenten per week.

Voer je momenteel volledig zelf de kinesitherapie uit of ligt die zelfs volledig stil, spreek dan gerust eens over de mogelijkheid voor een teleconsultatie met je kinesitherapeut.

Indien je kiné nog niet op de hoogte is van deze maatregelen, kan je hem voor meer informatie doorverwijzen naar de website van de beroepsvereniging voor kinesitherapeuten (Axxon).