RunForAir zet beste beentje voor

Na een jaar van noodgedwongen onderbreking vierde de 20km door Brussel haar 41ste editie op 12 september. En hoe. Maar liefst 20.000 lopers en wandelaars vulden onze hoofdstad met sportief enthousiasme en verbondenheid.

Na bijna anderhalf jaar zonder publieke events – waarin ook de wandel- en loopmicrobe zich razendsnel verspreidde- daverde onze hoofdstad de tweede zondag van september door een flinke dosis aan sportief geweld. Onder de sportievelingen dit jaar maar liefst 143 lopers en wandelaars die niet enkel grenzen voor zichzelf verlegden, maar ook in de strijd tegen muco.

Deze keer niet in het traditionele groen of fris wit, maar wel in felgele T-shirts die zich afzetten tegen de massa en duidelijk maakten waarvoor ze kwamen. Eerste keer of vaste afspraak, in groep of individueel, stuk voor stuk gaven de deelnemers het allerbeste van zichzelf, twintig kilometers lang. Langsheen het parcours werden onze deelnemers bemoedigende woorden toegeroepen en voorzien van sappige stukjes fruit door de dynamische vrijwilligers van RunForAir.

Hoewel er achter iedere deelname een uniek verhaal schuilgaat, was de drijfveer onder de deelnemers identiek:  de strijd tegen muco in beweging brengen. En of ze dat deden. De opbrengst van deze editie bedraagt niet minder dan 18.024 euro!

Onze oprechte dank aan alle wandelaars en lopers die hun beste beentje voorzetten in de strijd tegen muco. Dank aan alle supporters die hen op wolkjes deden lopen door een mooie bijdrage. Dank aan de bedrijven die RunForAir sponsorden en een groepje lopers afvaardigden. Dank aan de school voor de gastvrijheid en comfort voor onze deelnemers. Dank aan alle vrijwilligers en massagetherapeut Heiko die zowel voor als tijdens het event de handen uit de mouwen staken. En tenslotte, dank aan Luc en Karen voor de goede ondersteuning bij de organisatie.

Normaal gezien vindt op 29 mei 2022 de volgende editie plaats.

Heb je interesse om dan mee te lopen? Als je je gegevens achterlaat via dit formulier, dan brengen we je op de hoogte van zodra de inschrijvingen geopend zijn!

Tot volgend jaar!