Nieuw lessenpakket voor 5- en 6-jarigen gratis beschikbaar!

Zelfs op een hele jonge leeftijd kunnen kinderen merken dat een klasgenootje anders is en hierover vragen stellen. Daarom ontwikkelden we samen met Oetang Learning Designers een speels en interactief spel om muco uit te leggen. Het is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 6 jaar oud. De vissen Sproetje, Stekkie, Violet en Geelstaart ontdekken overal bubbels in de zee. Waar komen die toch vandaan, vragen ze zich af.

Met behulp van een interactief filmpje kunnen de kinderen van de klas mee op zoek gaan naar die bubbels. Tegelijk leren ze ook al iets over muco. Via hoekenwerk kunnen de klasgenootjes nog opdrachten raadsels oplossen om zo uiteindelijk het mysterie van de bubbels te ontdekken. Het filmpje en de uitwerking van de verschillende opdrachten, vind je uitgebreid beschreven in de digitale handleiding. Alle bijlagen worden overzichtelijk weergegeven en kunnen gemakkelijk gedownload of afgeprint worden.

Benieuwd? Neem dan zeker hier een kijkje! Je kan alles volledig gratis gebruiken.

Maak je er gebruik van: laat ons dan zeker weten wat je er van vond via educatie@muco.be. We zijn alvast benieuwd of jullie het even spannend vonden als wij.

We konden dit project realiseren dankzij de steun van het Fonds Suzanne Vandevelde, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.