Nieuw lessenpakket voor 11- tot 13-jarigen

We stellen met veel plezier ons nieuw lessenpakket voor 11- tot 13-jarigen aan je voor! Uitleg over muco hoeft niet saai te zijn. Dat ontdek je door ons Musicospel te spelen.

Kinderen met muco kunnen gelukkig gewoon naar school. Aangezien het grootste deel van de behandelingen thuis gebeurt, hoeft het niet steeds om alle klasgenoten uitgebreid te informeren. Als medeleerlingen vragen beginnen te stellen of een kind met muco een periode meer afwezig is en meer zorg nodig heeft, kan dat wel nodig zijn. Onze ervaring leert dat het niet altijd even gemakkelijk is om over muco te praten in de klas. De meeste kinderen met muco willen immers niet te veel opvallen.

Daarom ontwikkelden we dankzij de steun van de Warmste Week en in samenwerking met Oetang Learning Designers een speels en interactief mucospel. Het is bedoeld voor kinderen tussen de 11 en 13 jaar oud. Je stelt je eigen muziekgroepje samen, kiest een busje en gaat op tournee. Ontdek wat de verschillende bandleden allemaal meemaken door de verschillende opdrachten in het spel op te lossen en wie weet…win je de gouden noot?! Eén van de bandleden heeft mucoviscidose. Wat dat betekent voor het leven ‘on the road’, ontdek je doorheen het spel.

De uitwerking van de verschillende opdrachten en hoe je ze kan uitvoeren, vind je uitgebreid beschreven in de digitale handleiding. Alle bijlagen worden overzichtelijk weergegeven en kunnen gemakkelijk gedownload of afgeprint worden. Benieuwd? Neem dan zeker hier www.abc-muco.org een kijkje! Je kan alles volledig gratis gebruiken. Maak je er gebruik van: laat ons dan zeker weten wat je er van vond via educatie@muco.be. We zijn alvast benieuwd of jullie het even spannend vonden als wij.

Voor meer informatie kan je terecht bij Ann op 02/663.39.02 of via ann@muco.be.