Muco-ambassadeurs bereiken de top met Climbing for Life

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus vond de negende editie plaats van Climbing For Life, het fiets- en loopevenement ten voordele van mucoviscidose. Ook dit jaar reden met Lies, Noa, Quinten en Ruben vier muco-ambassadeurs mee. Ze bereikten net als de drie ambassadeurs met astma en PCD allemaal de top van de Planche des Belles Filles: een prestatie om bijzonder trots op te zijn!

Behalve de ambassadeurs van deze editie tekenden ook heel wat leden van Team Asem, de fietsploeg van de anciens van muco- en astma-ambassadeurs, present om de Vogezen te overwinnen.

Met  in totaal maar liefst 2.200 fiets- en loopfanaten die het stadje Belfort en omgeving de voorbije dagen overspoeld hebben, kunnen we gerust spreken van een topeditie van Climbing for Life. Onder hen waren ook heel wat medewerkers van Chiesi die als buddy fungeerden voor de ambassadeurs en zo mee hun steentje hebben bijgedragen in het succesverhaal dat onze ambassadeurs het voorbije weekeinde mochten schrijven.

Alvorens na een weekend vol fiets- en loopplezier op zaterdagavond de afterparty op gang werd getrapt, was er eerst nog tijd voor een belangrijk moment: de cheque-uitreiking. Al snel werd duidelijk dat met een bedrag van 64.668,20 euro deze editie ook op financieel vlak uiterst geslaagd was. We wensen alle 2.200 deelnemers en hoofdsponsor Chiesi te bedanken om dit te realiseren. Een speciale blijk van waardering gaat hierbij ook naar de Nederlandse Landmacht die een bedrag van 10.000 euro schonk.

Last but not least verklapte organisator Golazo ook al de data van de edities van de tiende jaargang van Climbing for Life. De editie ten voordele van muco en astma zal in het weekend van 12 september 2020 plaatsvinden in de Dolomieten. De editie ten voordele van diabetes gaat met de beklimming van de Galibier back to the roots en vindt plaats in juni 2020.

We kijken alvast van harte uit naar deze nieuwe edities!

Meer informatie over Climbing for Life kan je vinden op climbingforlife.be.