Lotgenotencontact

Een luisterend oor

Lotgenotencontact blijkt voor velen zeer waardevol en een goede aanvulling op de professionele zorg. Het geeft de kans om ervaringen uit te wisselen en steun te zoeken bij iemand die hetzelfde meemaakt als jij.

Heb jij nood aan het verhaal van anderen? Wil je weten hoe zij zijn omgegaan met zaken waar ook jij tegen aanloopt? Wat heeft hen geholpen? Of wil je gewoon eens je verhaal kwijt aan iemand die jou echt lijkt te begrijpen omdat hij/zij iets gelijkaardigs heeft meegemaakt?

Eén op één

Dat kan. De Mucovereniging selecteerde een tiental ervaringsdeskundigen, personen met muco die oor hebben voor jouw verhaal en hun ervaringen willen delen met jou . Zij staan vrijwillig voor je klaar om je te ondersteunen via e-mail, WhatsApp, telefonisch of via een ander kanaal. Alle mucogerelateerde onderwerpen kunnen aan bod komen: kinderwens, transplantatie, studeren, werken, dieet, vrije tijd, … Wij zoeken naar de juiste match.

Geïnteresseerd? Aarzel niet en stuur een mailtje naar lotgenoot@muco.be of bel ons op 02/675.57.69.

Aan de hand van je verhaal en behoeftes gaan we samen op zoek naar een passende match.

En fonction de votre histoire et de vos besoins, nous rechercherons ensemble l’interlocuteur le plus approprié pour vous.

Coaching

We willen er voor zorgen dat deze gesprekken kwaliteitsvol zijn. Daarom zal een medewerker van de Mucovereniging instaan voor de opleiding en de coaching van de ervaringsdeskundige. De gesprekken zullen echter enkel met de ervaringsdeskundige gebeuren en daardoor in alle vertrouwelijkheid verlopen. De medewerker van de Mucovereniging is, indien nodig, altijd bereikbaar voor alle partijen.