Kom je mee op expeditie naar de Monte Perdido?

Zin om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen en met een traject in groep te werken naar een tiendaagse expeditie naar de Monte Perdido in de Spaanse Pyreneeën? In september gaat de vijfde editie van de Monte Perdido-expeditie door en er is nog plaats voor één persoon met muco om hieraan deel te nemen.

 

De Monte Perdido-expeditie is geen tocht in rechte lijn van de voet tot aan de top van de berg. Het is wel een programma dat bestaat uit kortere tochten, met mogelijk een beklimming naar de top van de Monte Perdido of een andere top, maar dit is geen ‘must’. De weg kan belangrijker zijn dan het doel. De verschillende activiteiten, hun moeilijkheidsgraad en de volgorde, zullen afhankelijk zijn van de groepssamenstelling en de weersomstandigheden. Het hele traject (de weekends én de expeditie) wordt vormgegeven vanuit Adventure Therapy. Deze begeleidingsvorm kent de laatste jaren zowel nationaal als internationaal een groeiende belangstelling. Het is een specifiek format waarin deelnemers avontuurlijke activiteiten beleven met de therapeutische intentie om herstel, groei & inzicht mogelijk te maken.

Het traject start met een kennismakingsgesprek waarin bekeken wordt wat je verwachtingen zijn en of de expeditie iets voor jou kan zijn. Ook wordt samen met jou bekeken welke (fysieke) voorbereidingen nodig zijn om deel te nemen en hoe wij en onze partners jou daarin kunnen ondersteunen. In mei 2020 volgt een tweedaagse in Lustin waarin de groep elkaar beter kan leren kennen. Een volgende tweedaagse staat gepland voor Juli 2020 en zal vooral praktisch-organisatorisch van aard zijn. De eigenlijke expeditie is een 10-daagse tocht in september 2020.

Na de tocht in de Spaanse Pyreneeën volgt er nog een opvolgweekend in november 2020, waarin familie en vrienden een prominente plek krijgen, waarin gekeken wordt naar de toekomst en waarin onze nazorg- en tewerkstellingspartners voorgesteld worden.

De inschrijvingsprijs wordt bepaald naar eigen vermogen met een minimale instap van 800 euro. Mensen met muco kunnen voor de deelname aan de expeditie hun sportfonds aanspreken.

Snel aanmelden is de boodschap. Midden februari gaat het traject immers van start en de intake-gesprekken zijn volop bezig. Meer informatie kan je vinden op de website van Outward Bound en inschrijven kan je via deze link.