De Mucoweek gaat van start !

Van 21 tot 27 november. Doe zoals 180 Belgische burgemeesters, draag onze #mucosocks en steun het wetenschappelijk onderzoek !

Niettegenstaande hun dagelijkse strijd tegen mucoviscidose willen mensen met muco een zo normaal mogelijk leven leiden, deel uitmaken van de maatschappij, net zoals iedereen. De burgemeester vertegenwoordigt het dorp/de stad waar ze zich thuis voelen. Daarom spreken we dit jaar alle Belgische burgemeesters aan en nodigen we hen uit om deel te nemen aan de Europese Mucoweek.

Die boodschap zit ook vervat in het ontwerp van de nieuwe kleurrijke mucosokken. De verschillende figuurtjes tonen de gemeenschap, gemeente of stad, waar mensen samen leven, elk met hun achtergrond en verhaal.

Maar liefst 180 burgemeesters hebben zich geëngageerd. Zij trekken onze mucosokken aan en tonen zo hun solidariteit met de 1362 Belgen met mucoviscidose.

Bart De Wever bijvoorbeeld , burgemeester van Antwerpen ontmoet Jules. Terwijl Jules het prachtige stadhuis ontdekt vertelt hij over de impact van muco en over zijn dagelijkse therapie. Jessica en Wim Dries, burgemeester van Genk, ontmoeten elkaar aan de voet van een terril. De top is niet haalbaar maar Jessica klaagt niet. Zonder de longtransplantatie die ze eerder kreeg zou ze er nu niet meer zijn, vertelt ze. Ook in andere gemeenten of steden zijn er ontmoetingen tussen burgemeesters en personen met muco.

Alle deelnemende burgemeesters stuurden ons foto’s en deelden deze ook op hun sociale media. Ontdek de foto’s www.mucoweek.be

Hoe kan jij meedoen ? Koop onze mucosokken, neem een foto en deel die via jouw sociale mediakanalen. Het nieuwe gamma #mucosocks is beschikbaar op www.mucoweek.be of www.mucoshop.be. Er zijn 5 maten (kinderen: 27/30 et 31/34 – Volwassenen : 35/38, 39/42 et 43/46). Prijs : 10 euro

De opbrengst gaat integraal naar het wetenschappelijk onderzoek tegen mucoviscidose in België.