Tips om geld in te zamelen

Misschien is dit de eerste keer dat je op zoek gaat naar sponsors. In dat geval helpen we je graag op weg met enkele eenvoudige tips!

  • Spread the word! Of het nu via e-mail, Facebook, Whatsapp, SMS of in een persoonlijk gesprek is: laat mensen weten dat je bezig bent aan onze Challenge en dat je geld inzamelt voor de strijd tegen mucoviscidose. Plaats je een bericht op sociale media: gebruik dan zeker de hashtag #moveforair zodat mensen jouw bericht extra opvalt! Op deze manier kunnen ook wij het gemakkelijkst jouw actie mee in de kijker zetten.
  • What’s your story? Laat mensen weten waar jouw engagement voor jouw deelname aan de Challenge vandaan komt. En op welke manier hun sponsoring impact kan maken in de strijd tegen muco. De Mucovereniging helpt mensen met muco op tal van manieren: op deze pagina vind je een overzicht.
  • De Middenstand regeert het land. Misschien wil jouw bakker om de hoek waar je dagelijks om brood en in het weekeinde om taart of koffiekoeken gaat, je wel sponsoren? Of ziet de regiojournalist van je favoriete krant wel een leuk artikel in jouw verhaal? Spreek je netwerk in de meest ruime zin aan, durf de vraag te stellen. Je zal versteld staan hoeveel mensen je vraag positief beantwoorden en bereid zijn je actie te ondersteunen, ieder op zijn manier.
  • Show your love. Laat de wereld zien dat je deelneemt aan onze Challenge via ons beschikbaar promomateriaal of aan de hand van het welkomstcadeau dat je enkele dagen na jouw inschrijving van ons per post ontvangt.
  • It’s all about the money… Uiteraard is een gift van mensen in de eerste plaats een teken dat ze jouw strijd tegen muco een warm hart toedragen. Het kan nuttig en motiverend zijn om je sympathisanten te informeren over het fiscale voordeel van een gift.

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. Dat betekent dat je via je belastingen het jaar erna een deel van je steun terugkrijgt. Voor giften van dit jaar is dat zelfs 60% van het bedrag. Dat betekent dat 40 euro schenken interessanter is dan 20 euro.

Laatste update: