School & Muco

Naar school gaan als je muco hebt? Natuurlijk!

Naar school gaan neemt een belangrijke plaats in in het leven van kinderen, ook kinderen met muco. Het helpt je kind een gewoon leven te leiden én het bevordert ook de emotionele en sociale vaardigheden. Door naar school te gaan wordt de blik van je kind op de wereld verruimd, zal het dingen leren en ontdekken, zal het zich ontwikkelen enzovoort. Naar school gaan is daarenboven leuk voor je kind! Het maakt er vriendjes, mag er een hoop leuke activiteiten doen,...

Dus ja, je kind kan 'gewoon', zoals elk ander kind, naar school. Want je kind heeft muco en is geen muco. Het zit boordevol mogelijkheden en capaciteiten, net zoals alle andere kinderen, die het graag ontplooit en ontwikkelt.

Toch heeft muco een effect op het leven op school en in de klas. Om iedereen wat te helpen, plaatsten we hier heel wat informatie voor jullie samen, gaande van onze eigen brochures en lessenpakketten die we aanbieden voor klasgenootjes, leerkrachten en/of ouders  tot een beknopte 'wegwijs' in verschillende onderwijsregels en voorzieningen.