School & muco

Hieronder vind je de brochures in verband met school. Wil je meer weten over ons volledig aanbod aan educatieve materialen neem dan een kijkje bij 'Informatie' onder het luik 'School & muco'.

VERNIEUWD: Voor het eerst naar school

Deze brochure is op maat gemaakt voor ouders van kleuters met muco. Want je kind met muco naar de kleuterschool laten gaan, is geen eenvoudige beslissing. Met deze brochure willen we jullie een helpende hand bieden. Deze brochure steekt in een nieuw jasje en is een bron van informatie waarin je een antwoord kan vinden op vele algemene en praktische vragen gerelateerd aan zowel het kleuteronderwijs in het algemeen als het naar school gaan met muco.

Je kan deze folder aanvragen via [email protected] of 026633902.

De aftelkalender downloaden? Klik hier.

 

 

 

VERNIEUWD: Mucoviscidose... een spelfout

Ook deze brochure kreeg een update en werd in een nieuw jasje gestoken. De brochure wil leerkrachten uit basisonderwijs wegwijs maken in de ziekte mucoviscidose en biedt hen enkele handvaten voor de opvang van een leerling met muco in de klas.

Een pfd-versie van deze brochure downloaden? Klik hier.

 

 

 

 

 

Slijmbal, Superman en Soepjurk

Een spannend en vrolijk detectiveverhaal met heel wat informatie over de ziekte muco, geschreven door Kolet Janssen (vanaf 10 jaar). Zal Mattis, ondanks het feit dat hij ziek is, er in slagen om samen met zijn vrienden de dief te ontmaskeren?

Bij het verhaal maakten we enkele kant-en-klare lesmomenten en verwerkingssuggesties om uit te kiezen en zo een project op maat van jouw klas vorm te geven. Je kan de verwerkingssuggesties hier gratis downloaden.

We wensen je veel verrassende, leerrijke en mooie momenten toe met je klas.

 

 

 

 Mucoviscidose... een spelfout... ook voor tieners

Deze brochure is gericht aan leerkrachten uit het secundair onderwijs die een tiener met muco in hun klas hebben.

Een pdf-versie van deze folder downloaden? Klik hier.

 

 

Mucovscoudose? Miekeviezedoze?!? Muco-watte?

Deze accordeonfolder op maat van tieners geeft een antwoord op de vraag: 'Wat is dat nu eigenlijk, 'muco'?'. Ideaal voor jongeren die in de klas zitten met een tiener met muco, of die iemand met muco bij hen in de buurt kennen. Wat betekent de ziekte? Kan iemand met muco gewoon naar school? Mag je hem of haar mee vragen naar een feestje? Is muco besmettelijk?

Een pdf-versie van deze folder downloaden? Klik hier.

Stripverhaal 'Robin'

Het leven van een tiener, het is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je dan ook nog eens van school moet veranderen. En dat is lang niet de enige hindernis die Robin moet overwinnen... Want hoe maak je vrienden op je nieuwe school? Hoe ga je om met vervelende pestkoppen die het op nieuwkomers gemunt hebben? Hoe trek je de aandacht van dat coole meisje? En als je dan ook nog muco hebt...

Dit stripverhaal laat jongeren vanaf 10 jaar op een leuke manier kennis met de vele facetten van muco.