Boeken en brochures

Speciaal voor jou schreven we enkele boekjes en brochures! Wil je graag een exemplaar per post ontvangen? Stuur dan snel een mailtje naar [email protected]

De kleine koning die men hoorde hoesten

De Kleine Koning is geboren met een vervelende ziekte die hem vaak doet hoesten. Ondanks zijn ziekte, trekt de koning erop uit om het water en de vissen terug in de rivier te bregen en zo zijn koninkrijk Taploe te redden.

Een mooi verhaal (vanaf 3 à 4 jaar) om te lezen! Of om te laten voorlezen!

 

 

 

 

 

Aaron

Aaron is een jongere met muco. Het verhaal gaat niet alleen over zijn ziekte, maar vertelt ook over de eerste verliefdheid die Aaron zijn hart sneller doet slaan...(vanaf 10 jaar)

 

 

 

 

 

 

 

Slijmbal, Superman en Soepjurk

Zal Mattis, ondanks het feit dat hij ziek is, er in slagen om samen met zijn vrienden de dief te ontmaskeren? Een spannend en vrolijk detectiveverhaal met heel wat informatie over de ziekte muco. (vanaf 10 jaar)

 

 

 

 

 

 

Stripverhaal 'Robin'

Het leven van een tiener, het is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je dan ook nog eens van school moet veranderen. En dat is lang niet de enige hindernis die Robin moet overwinnen... Want hoe maak je vrienden op je nieuwe school? Hoe ga je om met vervelende pestkoppen die het op nieuwkomers gemunt hebben? Hoe trek je de aandacht van dat coole meisje? En als je dan ook nog muco hebt... (vanaf 10 jaar)

 

 

 

 

 

Schaartjes in je buik

Dit boekje vertelt wat er fout loopt in de buik van kinderen met muco en waarom ze steeds die creonpilletjes moeten nemen. Waarom moet je eten? Wat doet je lichaam met wat je eet? Wat gebeurt er met je eten als je muco hebt? Wat is creon en wat doet het? Hoe en wanneer moet je creon nemen? Robin en Peps, zijn vliegend vriendje, geven een antwoord op al je vragen.

Een pdf-versie van dit boekje downloaden? Klik hier