Steun!

Steun voor het wetenschappelijk onderzoek!

Hoop voor vandaag en morgen

Mucoviscidose-onderzoek zoekt naar oplossingen om muco definitief te overwinnen: geen ziekte meer, geen symptomen, geen achteruitgang en liefst met een minimale behandeling... daar dromen we allemaal van! Maar elke oplossing die een stukje leven en levenskwaliteit -wat extra ademruimte zeg maar- bij geeft, is ook een overwinning, iets wat mensen met muco en hun families voelen en ervaren in het leven van elke dag. Op beide vlakken wordt er elke dag vooruitgang geboekt. Kinderen, jongeren en volwassenen met muco leven beter en langer. Ze blijven steeds meer stabiel en, als er achteruitgang is, gaat die veel trager. Wereldwijd leidt het onderzoek ons naar betere en nieuwe manieren om mucoviscidose aan te pakken.

Er is echter nog veel onderzoek nodig om alle bestaande vragen en problemen op te lossen. De gezondheidsresultaten worden beter, maar de ziekte is nog niet te genezen en een aantal symptomen en complicaties kunnen nog onvoldoende voorkomen of behandeld worden. Niet elke behandeling werkt bij elke patiënt op elk moment even goed. Je kan ook niet blijven nieuwe behandelingen toevoegen. Een dag heeft maar 24 uur en nu zijn mensen met muco al gauw 3 à 4 uur bezig met hun mucozorg. Er blijft verder onderzoek nodig naar de beste combinatie van bestaande en nieuwe therapieën, rekening houdend met de problemen en mogelijkheden van elke patiënt.

Om onderzoek ook in de toekomst mogelijk te maken en steeds dichterbij definitieve oplossingen te geraken, hebben we meer proefpersonen nodig, mensen met muco die meewerken aan nieuwe onderzoeken. Maar er zijn ook dringend meer fondsen nodig. Onderzoek is precisiewerk dat veel mensen en middelen vraagt om tot bruikbare resultaten te komen.

Lees hier hoe jij je steentje hieraan kan bijdragen.