Opnieuw geslaagde editie van Passo dello Stelvio (Climbing for Life)

dinsdag, juni 27, 2017

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 juni vond in Bormio het fietsevenement Passo dello Stelvio plaats. 1.300 sportievelingen waagden er zich aan de beklimming met de fiets, al lopend of al wandelend van de Stelviopas, één van de meest spectaculaire beklimmingen in Europa. Met Kurt, Fabian, Dirk, Pieter en Christian overwonnen ook 5 nieuwe ambassadeurs met muco en astma met succes de 1.533 hoogtemeters tussen Bormio en de top van de Stelvio. Om deze uitdaging tot een goed einde te brengen konden ze rekenen op de ondersteuning van Dietmar van Energy Lab, professor Lieven Dupont en kinesist Erik Van Den Bon.


Ook Team Asem (de anciens van Climbing for Life) was dit jaar opnieuw goed vertegenwoordigd: twee van hen waagden zich zelfs met succes aan de ‘Il Pirata’: een uitdaging van formaat met 3 beruchte cols: de Passo Mortirolo, de Passo Gavia en de Passo Dello Stelvio!


Tijdens het afsluitende feestje op zaterdagavond in de Stelvio Village werd onder luid applaus bekendgemaakt dat Passo Dello Stelvio 47.602,33 euro had opgebracht voor de strijd tegen muco en astma. We willen Golazo, de organisator van het evenement, van harte bedanken om dit alles mogelijk te maken.

De foto's van Passo dello Stelvio kan je hier bekijken.