Muco Hoopt brengt recordopbrengst op!

dinsdag, maart 3, 2015

MucoHoopt, de actiegroep opgezet door een aantal families en sympathisanten uit de omgeving van Londerzeel, onder de bezielde begeleiding van Luc en Gisèle Van der Stocken, organiseerde het voorbije jaar een aantal acties ten voordele van de Mucovereniging. Hoogtepunten waren het familie-evenement in juni en het concert met Clouseau in september. Maar het hele jaar door waren vrijwilligers in de weer, met de verkoop van koeken en snoepjes bijvoorbeeld. Op 27 februari werd het resultaat bekendgemaakt in de aanwezigheid van meer dan 100 vrijwilligers en partners. Het enthousiaste publiek kon hun ogen niet geloven toen het bedrag onthuld werd... €48.343,24! Een nooit eerder gezien resultaat van een jaaractie in Vlaanderen! In drie jaar tijd haalden ze bijna 90.000 euro op voor de strijd tegen deze ziekte.

Het resultaat zal ingezet worden voor wetenschappelijk onderzoek naar beter behandelingen en steun aan mensen met muco en hun familie.

Een hele dikke proficiat aan de werkgroep en alle medewerkers, jullie zijn een inspiratie en motivatie voor iedereen die zich op een of andere manier  inzet voor de strijd tegen muco!

Dit jaar zal MucoHoopt geen grote evenementen organiseren, maar ze rekenen wel op enthousiastelingen die iets willen doen ten voordele van MucoHoopt. Zo zijn er vrijwilligers die meedoen aan de 10 miles van Antwerpen en de Dodentocht en op 15 maart staat er een team met een pannenkoekenstand aan het ziekenhuis in Reet. Allen uiteraard van harte welkom!